Saxana se vrací. Vyzve Crackmana

Irena Hejdová Irena Hejdová
12. 1. 2007 9:00
Praha - V chystaném pokračování Dívky na koštěti možná ožije i zesnulý Jiří Sovák. Vrátí se i Černocká s Hrušínským.

Pokračování Dívky na koštěti, které se začne natáčet už v březnu, nese název Saxana - veletrh strašidel. Jeho hrdinkou bude malá holčička Saxanka, dcera původní Saxany, Petry Černocké. Ta se dostane do pohádkové říše, kde právě probíhá veletrh strašidel a musí se utkat s komiksovým padouchem Crackmanem.

Představitelka holčičky se ještě hledá. "Kdybyste někdo měli tip, tak dejte vědět," vyzývá Vorlíček s tím, že malá Saxanka by měla být "živel".

"Měla by být pikantní," dodává Petra Černocká, která vzpomíná, jak jí kdysi Vorlíček odhaloval při natáčení nohy. "Pro mnoho chlapců to byl tehdy silný zážitek," usmívá se Černocká.

Černocká s Janem Hrušínským se vrátí jako rodiče holčičky, převážná většina postav bude ale nová. Z Arabely sem přejde čaroděj Vigo, taktéž v 3D provedení, dočkáme se tedy možná reinkarnace Jiřího Sováka.

Další postavy ztvární Jiřina Bohdalová, Petr Nárožný, Ivana Chýlková a Jiří Lábus. Vrátí se alespoň Jan Kraus, který ovšem z ušatého Saxanina nepřítele vyrostl v ředitele blázince. "Polepšil se, vystudoval a je teď psychiatr," říká Vorlíček.

Dívka na koštěti: Saxana
Dívka na koštěti: Saxana | Foto: Aktuálně.cz

"Atraktivní je pro nás žánr pohádkové komedie i technologie, která tu ještě nebyla," říká Helena Uldrichová z Barrandov Studia. Saxana bude kombinovat hrané scény a skutečné herce s 3D prostředím a animovanými postavami. Animace budou tvořit 60 procent filmu, zbytek reálný svět.

"V evropských poměrech jde o výjimečnou záležitost, díky které diváci uvidí například skutečně zeleného vodníka nebo přesvědčivě bezhlavého rytíře," říká Vlastimil Mistrik, artdirector DesignBrosu a spoluscénárista filmu.

"Těším se, i když mám i obavy. Budu režírovat herce, kteří budou mluvit s virtuálními postavami," říká Vorlíček. "Ale triky mě baví, jsem v tomhle hračička," dodává. Do kin by film Saxana - veletrh strašidel měl vstoupit na jaře 2008.

 

 

Právě se děje

Další zprávy