Sam Mendes vymění dalšího Bonda za Karlíka a Leara

Kultura Kultura
7. 3. 2013 18:42
Režisér Skyfallu se chce věnovat divadlu
Sam Mendes
Sam Mendes | Foto: Reuters

Praha - Navzdory několik měsíců starým úvahám, nebude režisér Sam Mendes natáčet další bondovku. Po veleúspěšném filmu Skyfall dlouhodobě popíral, že by ve fenoménu agenta 007 chtěl pokračovat. Scénáristé Neal Purvis a Robert Wade nicméně před časem prohlásili, že právě on s jejich kolegou Johnem Loganem již vytvořil námět k následujícímu čtyřiadvacátému filmu.

V rozhovoru s magazínem Empire se Mendes zmínil o nedávné nabídce producentů, kteří po něm pokračování chtěli. Rozhodnutí zklamat je, bylo podle něj "velmi těžké".

„Režírovat Skyfall byla jedna z nejlepších zkušeností mého profesního života, ale mám povinnosti v divadle i jinde, včetně zpracování Krále Leara a Karlíka a továrny na čokoládu,  které si žádají moji naprostou pozornost víc jak celý následující rok…. Byl jsem velmi poctěn možností být částí bondovské rodiny a velmi doufám, že se někdy v budoucnosti k nim vrátím."

Jeho naděje sdílejí i producenti, kteří s ním nedávno jednali - Michael G.Wilson a Barbara Broccoli. „Líbilo se nám spolupracovat se Samem, který režíroval náš nejúspěšnější bondovský film. Rádi bychom od něj dostali další film, ale naprosto respektujeme jeho 
rozhodnutí soustředit se na jiné projekty a doufáme, že s ním opět budeme spolupracovat."                    

Kromě Shakespeara a Dahla bude Mendes v nejbližší době zpracovávat také knihu Josepha O´Neilla z roku 2009 Nizozemě (Netherland). 

 

Právě se děje

Další zprávy