Sacha Baron Cohen chystá "bondovskou" komedii

Kultura Kultura
7. 8. 2012 12:23
Nástupce Borata a Diktátora potká dávno ztraceného bratra

Praha - Společnost Paramount Picture přijala další filmový námět britského komika Sachy Barona Cohena. Po Diktátorovi, který se představil obecenstvu v květnu tohoto roku, zvolil čtyřicetiletý bavič špiónské téma. Parodie na filmy ve stylu Jamese Bonda bude vyprávět o tajném agentovi, který se dozví, že má bratra - stupidního výtržníka. Se svým nalezeným sourozencem musí následovně spolupracovat.

Autorem projektu je společně s Cohenem scénárista Phil Johnston, známý díky komedii  Cedar Rapids a chystanému animovanému snímku Raubíř Ralf (Wreck-It Ralph). Zatím není jasné, jestli bude sám Cohen ve filmu hrát, i když je to vysoce pravděpodobné.

Sacha Baron Cohen se narodil 13.října 1971. Ačkoliv začínal jako model, v druhé polovině devadesátých let se proslavil televizními komickými skeči v roli postav jako rapper Ali G, kazašský reportér Borat a rakouský homosexuál Brüno. Všichni od roku 2000 účinkovali v televizním pořadu Da Ali G Show na britské televizní stanici Channel 4. Zajímavým využitím titulní postavy bylo zpovídání známých osobností, které neměly ponětí, s kým mluví a byly mystifikovány, že skutečný tazatel přijde později. Ven se tak dostala různá zajímavá prohlášení například spisovatele Gora Vidala, levicového myslitele Noama Chomského nebo fotbalisty Davida Beckhama. Da Ali G show byla v roce 2003 importována do USA, kde byly natočeny nové epizody pro HBO.

Alter ega se dočkala filmových zpracování - Ali G v roce 2002, Borat roku 2006 a Brüno roku 2009. Cohen zde opět použil značné síly mystifikace a po filmech již tyto figury opustil. Ve snímku Diktátor představoval opět titulní roli - Admirála Generála Aladeena, vzorného krutovládce, který chce svou zemi Wadíyu ochránit před demokracii. Kromě komediálních projektů se objeví v nové verzi Bídníků coby Thénardier a přespříští rok jako zpěvák Freddie Mercury v životopisném příběhu této hvězdy.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaké budou filmové novinky?

 

Právě se děje

Další zprávy