S Cabadajem si dřepkins zakřičí i Neumannová

Jitka Gráfová
18. 2. 2008 12:00
Lyžařka hraje v pokračování Sněženek a machrů
Kateřina si závod zjevně užila. V cíli nebyla ani příliš zadýchaná.
Kateřina si závod zjevně užila. V cíli nebyla ani příliš zadýchaná. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Režisér Viktor Tauš natáčí pokračování Sněženek a machrů po 25 letech a nezapomněl na novou tradici obsazování celebrit. Jednu z rolí tak dostala i olympijská vítězka Kateřina Neumannová.

"Kateřina si zahraje sebe samu. Bude mít lyžařské družstvo, které bude učit lyžovat. Společně jsme to s ní probírali a nakonec jsme se shodli na této variantě," uvedla pro Aktuálně.cz Dana Voláková z PR filmu.

Filmaře v jinak teplé zimě prověřily i mrazy. V noci ze soboty na neděli natáčeli noční scénu, kdy teploty klesly až 17 stupňů.

Teď by je měla vystřídat v Peci pod Sněžkou, kde natáčení probíhá, Neumannová - která se ovšem proměnila ze všemi milované Katky v kontroverzní šéfku pořadatelů mistrovství světa.

Všichni z jedničky se už před kamerou sešli; nechyběl Michal Suchánek, Eva Jeníčková, Veronika Freimanová ani Jan Antonín Duchoslav, který ztvárnil populární postavu Vikiho Cabadaje.

Foto: Jiří Hanzl

Epizodní roli dostal i režisér prvních Sněženek Karel Smyczek, který legendární film natočil v roce 1982.

Tématem pokračování je sraz na horské chalupě po pětadvaceti letech.  Spolužačky Eva, Saša a Kolomazníková budou pomlouvat Mariku Kardovou, profesorka Hanka a její bývalý student Radek Převrátil (Václav Kopta) bilancují život, Petr Mácha a Jana Cabadajová zjišťují, že mají dost společného...

Suchánkův hrdina je televizní hvězdou, Duchoslavův lyžařským instruktorem a Koptův nakladatelem. Tehdejší studenti přijedou i s dětmi, příběh tedy nabídne i vztahy mezi nimi.

"I když muselo být kvůli počasí na jeden den přerušeno natáčení, běží vše podle natáčecího plánu a počasí filmařům přeje. V dalších dnech se štáb bude pohybovat na sjezdovkách či v okolí chaty Severka, poté se filmaři přesunou do Prahy a čeká je práce v ateliérech," popisuje Voláková.

Foto: Jiří Hanzl

Autory scénáře jsou Radek John a Ivo Pelant.  Podle režiséra Viktora Tauše, který se podílel na poslední verzi, je scénář jednodušší, soustředěnější jen na aktéry prvního filmu. Zmizely přidané postavy či politické motivy 90. let.

Kameramanem je Milan Chadima, který točil oba díly Rothova Hostelu a podílel se na v Praze natáčených Letopisech Narnie.

Premiéra je plánovaná na 2. října, ale o týden později se má objevit Hřebejkův Nestyda, proto tvůrci ještě přemýšlejí, že datum posunou.

 

Právě se děje

Další zprávy