RZA opustil Tarantinův film Nespoutaný Django

Kultura Kultura
4. 10. 2012 9:23
Westernové drama přichází o další z řady hvězdných jmen

Praha - Americký filmař a rapper RZA oznámil, že se musel vzdát své role Thaddeuse ve filmu Nespoutaný Django (Django Unchained) od Quentina Tarantina (Pulp fiction, Kill Bill, Hanebný pancharti) a s Jamie Foxxemv hlavní roli.

„Přenechal jsem to parťákovi," prohlásil v rozhovoru pro The Playlist, avšak nezmínil, kdo jméno jeho náhradníka. Spolupráci s Tarantinovým týmem přerušil kvůli postprodukci jiného filmu - The Man with the Iron Fists, který také režíruje. „Zůstal jsem zaseklej ve střižně. Nezvládl bych to," dodal RZA.

Přidává se tak k řadě předchozích herců, kteří již dříve vypadli z obsazení westernu. Mezi nimi jsou  Kevin Costner, Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt nebo Anthony LaPaglia.

Foto: Aktuálně.cz

V současnosti však ve filmu zbývají takové osobnosti jako Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio (v hlavní záporné roli), Samuel L. Jackson, Franco Nero, Johan Hill a mnozí další.

Snímek si vypůjčil jméno hlavního hrdiny -  uprchlého otroka, který se dostane do služeb německého lovce odměn. Z obou mužů se brzy stanou přátelé, Django se navíc brzy změní ve zručného zabijáka, což mu umožní vrhnout se na zřejmě největší úkol jeho života - zachránit svou ženu ze spárů zhýralého Calvina Candieho (DiCaprio). "Candie je podnikatel, který vlastní plantáž pojmenovanou Candie Land, a právě tam skončila má žena," popsal zápletku představitel hlavního hrdiny Jamie Foxx. Jméno hlavního hrdiny je referencí na sérii stejnojmenných filmů, kde titulní roli hrál právě Franco Nero, jenž v Tarantinově díle dostal cameo.  

RZA, celým jménem Robert Fitzgerelad Diggs, se narodil 5. července 1969. Počátkem 90. let stal u zrodu rapové skupiny Wu-Tang Clan coby její vůdce. Prvním filmem, v němž se objevil, byl nevyhrožuj z roku 1996. Kromě The Man With Iron Fists ho uvidíme také v akčním filmu G.I.Joe 2: Odveta. Složil také hudbu k několika filmovým a televizním projektům (Ghost Dog - Cesta samuraje, Kill Bill, Blade: Trinity, atd.).  

Česká premiéra Nespoutaného Djanga je stanovena na 13. ledna 2013.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy