Ridley Scott natočí příběh mexického narkobarona Prcka

mad
25. 7. 2015 9:15
Režisér chystá adaptaci krimi románu The Cartel, která vychází ze života skutečného drogového bosse, který letos utekl z ostře střežené věznice v Mexiku.
Foto: geeknation.com

Praha – Ridley Scott si již vybral nový projekt, kterým bude adaptace knihy The Cartel amerického spisovatele Dona Winslowa. Podle jeho předlohy točil i Oliver Stone, a to drogovou krimi Divoši (2012).

The Cartel je fiktivním příběhem inspirovaným skutečným narkobaronem Joaquínem Guzmánem, který letos v červenci uprchl z nejpřísněji hlídaného vězení v Mexiku a je stále na svobodě. Kniha popisuje dřívější útěk drogového bosse, ke kterému došlo v roce 2001. Spisovatel kvůli knize provedl na osobu Guzmána, který je znám pod přezdívkou Prcek, rozsáhlé rešerše trvající několik let.

Winslow díky hojně medializovanému útěku Guzmána poskočil v žebříčcích prodejnosti knih. Studio Fox také koupilo práva na jeho bestseller The Power of the Dog (2005) o boji amerických složek s drogovými kartely.

Scénář k filmu napíše Shane Salerno, který byl jedním ze tří scenáristů Divochů. Premiéra zatím nebyla stanovena.

Režisér Ridley Scott naposledy natočil biblický příběh Exodus: Bohové a králové s Christianem Balem v hlavní roli. V říjnu pak do kin dorazí sci-fi Marťan podle stejnojmenné knižní předlohy.

 

Právě se děje

Další zprávy