Ridley Scott dělá s Di Capriem hned na dvou filmech

Kamil Fila Kamil Fila
22. 3. 2008 14:00
Jeden o válečném novináři a druhý o propuštěném trestanci

Los Angeles - Ridley Scott je podle agenturních zpráv i reálných výsledků jedním z vůbec nejpracovitějších filmařů v současném Hollywoodu. V současné době produkuje dva televizní seriály a šest cizích filmů, sám režijně dokončuje jeden celovečerní snímek a ve výhledu na příští dva roky už má čtyři další.

Momentálně si po herci Russellu Croweovi oblíbil i Leonarda DiCapria. S ním v hlavní roli finišuje natáčení filmu Body of Lies (Podstata lží) o bývalém válečném novináři zraněném v Iráku, kterého CIA najme, aby vystopoval vůdce Al-Káidy v Jordánsku. Napínavé drama vychází z knihy Davida Ignatia.

Druhou hlavní roli v Podstatě lží má dosud nejoblíbenější Scottův herec Crowe (Gladiátor, Dobrý ročník, Americký gangster) a hlavní ženskou roli Carice Van Houten, která se nedávno mezinárodně proslavila ve válečném špionážním holandském snímku Černá kniha.

Ridley Scott a Russell Crowe
Ridley Scott a Russell Crowe | Foto: Aktuálně.cz

Scott a DiCaprio spolu plánují ještě další film, temný thriller The Low Dweller. Oba jej budou společně produkovat a DiCaprio, který si nenechá utéct hlavní roli, by zároveň chtěl, aby Scott snímek režíroval.

Projekt podle všeho hodně připomíná něco mezi Dějinami násilí Davida Cronenberga a Tahle země není pro starý bratří Coenových.

Scénář pochází od sedmadvacetiletého Brada Ingelsbyho, který dva roky studoval scenáristiku, ale nyní žije v Pensylvánii doma u rodičů a pracuje v pojišťovací společnosti.

Čtěte více:
Ridley Scott natočí film o Reaganovi a Gorbačovovi
Práce, práce, samá práce a kolem mrtvoly (Americký gangster)

Kultovní Blade Runner je definitivně hotov. Na DVD

Studio mu přitom vyplatilo za scénář 650 tisíc dolarů, což je pro začátečníka nebývalá suma a po nedávno proběhnuté stávce jde o jednu z nejvyšších částek. Značí to přinejmenším to, že studio zavětřilo ambiciózní látku, z níž by mohl vzniknout prestižní a kvalitní film.

Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio | Foto: Aktuálně.cz

Příběh je umístěn do poloviny 80. let a vypráví o muži jménem Slim, jenž je propuštěn z vězení, kde seděl za vraždu a snaží se splnit slib, že si vezme dívku, která pro něj dlouho trpěla. Ale ve chvíli, kdy je zavražděn jeho bratr gamblerským mafiánem, Slim se rozhodne pomstít.

O datu natáčení zatím není rozhodnuto. DiCaprio musí nejprve splnit závazek vůči režiséru Martinu Scorsesemu, s nímž má domluvený už čtvrtý společný film Shutter Island (Uzavřený ostrov) - drama z 50. let o šerifovi, jenž vyšetřuje zmizení vraha, který uprchl z nemocnice.

Ridleyho Scotta zase čeká dobrodružná romance Nottingham, v níž bude z nevšedního úhlu nahlížen milostný trojúhelník mezi Robinem Hoodem, Marianou a šerifem z Nottinghamu.

Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese
Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese | Foto: Aktuálně.cz

Z herců je zatím ohlášen opět osvědčený Russell Crowe; koho ztvární, ale není zcela jasné. Šerif z Nottinghamu totiž nemá v dosavadních zpracováních jméno a u Crowea dosud figuruje pouze "sir Robert Tornham".

Ve Scottově výhledu jsou ještě western Blood Meridian (Krvavý poledník) podle Cormaca McCarthyho autora předlohy k Tahle země není pro starý - a nepojmenovaný životopisný snímek o setkání Gorbačova a Reagana.

 

Právě se děje

Další zprávy