Ridley Scott chce pokračování Promethea před pátým Vetřelcem

mad
21. 8. 2015 9:00
Do kin nejdříve dorazí dvojka Promethea režiséra Ridleyho Scotta a poté další díl vetřelčí série, kterou točí Neill Blomkamp.
Prometheus
Prometheus | Foto: Bontonfilm

Praha – Režisér Ridley Scott trvá na tom, aby se nejdřív natočil Prometheus 2 a až poté Vetřelec 5, uvedl americký web Empire.

Fanoušci již měsíce spekulují o tom, co se děje s chystaným pokračováním vetřelčí série, jejíž pátý díl má točit Neill Blomkamp (Chappie). Teorie o tom, že studio Fox projekt odsunulo, jsou však podle nejmenovaného zdroje liché. "Na Vetřelci 5 se stále dělá a studiu na něm velmi záleží. Blomkamp pracuje na scénáři a vylepšuje příběh," řekl zdroj.

Zajímavou novinkou však je, že podle jeho slov Ridley Scott trvá na tom, aby se nejdřív natočil Prometheus 2 a až poté Vetřelec 5, na kterém pracuje coby producent.

Prometheus (2012) je prequelem k sérii Vetřelec a o vývoji pokračování již měsíce nejsou žádné novinky. Loni se nechal Scott slyšet, že v dvojce se už xenomorf neobjeví, protože je dle něj toto monstrum už příliš ohrané. Příběh tak bude vyprávět o záhadných "stvořitelích", kteří jsou zodpovědní za vznik lidstva.

Z herců se vrátí Noomi Rapace coby vědkyně a Michael Fassbender jako android. Na scénáři pracuje Michael Green (Green Lantern), který jej přepisoval po Jacku Paglenovi (Transcendence).

Natáčení by mělo začít příští rok, premiéra by pak byla v roce 2017. Z toho vyplývá, že Blomkamp bude natáčet pátého Vetřelce v roce 2017 a během roku 2018 jej uvede do kin. V něm se vrátí Sigourney Weaverová coby Ellen Ripleyová. Film se zaměří na její osud po událostech filmu Vetřelci (1986).

Oficiální potvrzení zatím není k dispozici. Do kin se mezitím blíží Scottovo další sci-fi, a to Marťan podle stejnojmenné knižní předlohy. Česká premiéra se odehraje 1. října.

První trailer k filmu Marťan
 

Právě se děje

Další zprávy