Plukovník a gentleman, buddhista a gigolo. Herec Richard Gere slaví 70 let

tst tst
31. 8. 2019 14:39
Tuto sobotu se 70 let dožívá filmový gigolo i praktikující buddhista Richard Gere. Muž, který svými nejpopulárnějšími snímky nastartoval dvě filmové dekády. Prvně se proslavil Americkým gigolem z roku 1980. A podruhé o deset let mladším filmem Pretty Woman. Předtím i potom stihl spoustu věcí.
Scéna z filmu Nebeské dny, kde Gere hraje mladého dělníka Billa. | Video: Paramount Pictures

Nebeské dny

Hned rok po Hledání pana Goodbara ztvárnil Richard Gere hlavní roli v jednom z nejlepších filmů své kariéry, v dramatu Terrence Malicka nazvaném Nebeské dny.

Obrovský talent takzvaného nového Hollywoodu Malick ve své druhotině, která se měla na dlouhé dekády stát jeho posledním dílem, vytvořil pozoruhodný obraz venkovského světa. Mezi ohromujícími rozbřesky a západy slunce, mezi oslnivě nasnímanými lány obilí se ukrývá Gereův mladík Bill se svou milou před velkým světem, v němž dělník Bill zabil svého šéfa.

Romantické dobové drama odehrávající se v roce 1916 nepřineslo Gereovi slávu, ale upozornilo na to, co v Hollywoodu dělá hvězdy: na schopnost dobře vypadat před kamerou. Nemá to mnoho společného s krásou, jde o onu těžko popsatelnou fotogeničnost, o to, co pomáhá dělat z filmu umění s přídechem snu či magie.

 

Právě se děje

Další zprávy