Režisér oscarové Velké nádhery chystá film o Berlusconim. Zatím dotočil seriál o papežovi

ČTK ČTK
6. 9. 2016 9:10
Italský režisér Paolo Sorrentino, který získal Oscara za snímek Velká nádhera a který se často zaměřuje na osamělé stárnoucí bouřlivé muže mající obrovskou moc, natočí film o bývalém italském premiérovi Silviu Berlusconim.
Silvio Berlusconi.
Silvio Berlusconi. | Foto: Reuters

Slavný italský režisér Paolo Sorrentino, držitel Oscara za film Velká nádhera, natočí snímek o Silviu Berlusconim, bývalém ministerském předsedovi Itálie.

Jak napsal filmový magazín Variety, Sorrentino právě pracuje na scénáři pro snímek nazvaný Loro, což v italštině znamená Oni. Jde ale zároveň o slovní hříčku, protože tento výraz zní stejně jako slovo L’oro, což znamená zlato. Film by se mohl začít natáčet již na jaře příštího roku.

Sorrentino minulý týden představil na festivalu v Benátkách své nejnovější dílo, desetidílný seriál pro televizi HBO nazvaný Mladý papež, kde hlavní roli hlavy katolické církve ztvárnil Jude Law. Tento seriál - stejně jako poslední Sorrentinův film Mládí - byl natočený v angličtině. Snímek o Berlusconim má být v italštině, uvedl britský list The Guardian.

Režisér se zabýval životem jednoho z vysoce postavených politiků již v minulosti - v roce 2008 natočil snímek Il Divo (Božský) o italském politikovi Giuliu Andreottim, který byl sedmkrát premiérem.

 

Právě se děje

Další zprávy