Režisér Ex Machiny chce do své nové sci-fi Natalii Portman

mad
12. 5. 2015 10:57
Natalie Portman si nejspíš zahraje v novém sci-fi filmu režiséra Alexe Garlanda. Film bude vycházet z knižní předlohy amerického spisovatele Jeffa VanderMeera.
Foto: Reuters

Praha – V českých kinech je právě k vidění kritikou vřele přijaté sci-fi Ex Machina, kterým režisérsky debutoval Alex Garland. Snímek s Alicií Vikander, Oscarem Isaacem a Domhnallem Gleesonem vypráví o umělé inteligenci a jeho rozpočet činil pouhých 16,5 milionu dolarů.

Filmový web Variety teď přinesl informaci, že režisér chystá nový projekt, ve kterém by měla mít hlavní roli Natalie Portman (Černá labuť, Thor) coby bioložka. Sci-fi snímek bude vycházet z knihy Annihilation (Vyhlazení) amerického spisovatele Jeffa VanderMeera.

Román z roku 2014 je prvním dílem z trilogie Southern Reach Trilogy. Vypráví o skupině čtyř žen, které se vydají na nebezpečnou misi na místo zvané "Area X", kde běžné zákony přírody neplatí.

Herečka nyní vyjednává s tvůrci filmu. Psát scénář a režírovat bude Garland, producentem je Scott Rudin, který produkoval např. Grandhotel Budapešť (2014), seriál Newsroom (2012) nebo komedii Diktátor (2012).

Natáčení začne příští rok.

Film o vztahu člověka a robota Ex Machina naznačuje důležité otázky tělesnosti a sexuality, které bude ale dál potřeba propracovat, říká recenzent Tomáš Stejskal. | Video: Tomáš Stejskal
 

Právě se děje

Další zprávy