Danny Boyle nakonec novou bondovku nenatočí, producenti hledají náhradního režiséra

ČTK Reuters ČTK, Reuters, AFP
22. 8. 2018 10:31
Producenti příštího filmu o Jamesi Bondovi přestali spolupracovat s režisérem Dannym Boylem. Stalo se tak necelé čtyři měsíce předtím, než mělo začít natáčení.
Režisér Danny Boyle (na snímku) už s hercem Danielem Craigem natočil krátký film pro zahajovací ceremoniál letních olympijských her v Londýně.
Režisér Danny Boyle (na snímku) už s hercem Danielem Craigem natočil krátký film pro zahajovací ceremoniál letních olympijských her v Londýně. | Foto: ČTK/AP

Britský režisér Danny Boyle navzdory původním plánům nenatočí nejnovější film o agentu 007 Jamesi Bondovi. V úterý večer středoevropského času o tom informovali producenti snímku.

Důvodem, proč se oscarový filmař na pětadvacáté bondovce nebude podílet, jsou podle producentů "tvůrčí neshody", napsala agentura Reuters.

"Michael G. Wilson, Barbara Broccoliová a Daniel Craig dnes oznámili, že kvůli tvůrčím neshodám se už Danny Boyle rozhodl nerežírovat Bonda 25," uvádí oficiální twitterový účet ságy s odkazem na dvojici producentů a představitele hlavní role dosud nepojmenovaného pokračování špionážní série.

Podrobnosti k Boylovu kroku producenti nezveřejnili, sám režisér se k němu nevyjádřil.

Časopis Variety.com napsal, že k rozvázání spolupráce došlo v okamžiku, kdy se Boyle chystal udělat casting na role antagonisty a Bond girl. Natáčení mělo podle Variety začít v prosinci.

Jednašedesátiletý britský filmař Boyle se proslavil především snímkem Trainspotting, zaujal ale také tituly Pláž, Steve Jobs či Milionář z chatrče. Posledně jmenovaný snímek získal osm Oscarů, včetně cen za nejlepší film a režii.

Scénář k novému dobrodružství agenta 007 měl dle starších informací být dílem Johna Hodge, s nímž Boyle spolupracoval už na Trainspottingu. Není ale jisté, zda si producenti nyní nenajdou také nového scenáristu nebo zda Hodgeův scénář nepřepíší.

Premiéra filmu je plánována na podzim příštího roku. Hlavní roli již popáté ztvární Daniel Craig.

Ten hraje "agenta s povolením zabíjet" Bonda dvanáctým rokem. V roli debutoval roku 2006 snímkem Casino Royale. Dále účinkoval v Quantum of Solace, veleúspěšném Skyfall, jenž celosvětově utržil 1,1 miliardy dolarů, a naposledy před třemi roky ve Spectre. Oba poslední filmy natočil Sam Mendes.

Režisér Boyle už s hercem Craigem spolupracoval v roce 2012, kdy společně natočili krátký film pro zahajovací ceremoniál letních olympijských her v Londýně. V něm Craig jako James Bond přišel vyzvednout anglickou královnu Alžbětu II. v Buckinghamském paláci.

Agentura AFP spekuluje, že producenti bondovské ságy by místo Boylea mohli oslovit skotského režiséra Davida Mackenzieho, autora filmu Za každou cenu, Kanaďana Denise Villeneuvea, který naposledy natočil sci-fi Blade Runner 2049, či Francouze Yanna Demangea. O všechny tři filmaře se producenti zajímali předtím, než nakonec oslovili Boylea, tvrdí také server Variety.com.

Stejně tak podle AFP internet nadále žije spekulacemi, že by Daniela Craiga mohl nahradit Idris Elba, jenž by se stal prvním představitelem Bonda snědé pleti. Herec naposledy podnítil spekulace, když v narážce na slavnou větu agenta 007 poslal tweet ve znění "Jmenuji se Elba, Idris Elba".

O Elbově angažmá ve slavné sáze se ale spekuluje už mnoho let a sám Elba ještě roku 2016 pro televizi ABC News konstatoval, že se tak děje bez toho, aniž by s producenty jedinkrát jednal.

 

Právě se děje

Další zprávy