Režisér Avengers zkoumá alternativní filmovou distribuci

Kultura Reuters Kultura, Reuters
22. 4. 2014 14:08
Joss Whedon uvedl svůj nový film In Your Eyes na internetu. Diváci za zhlédnutí platí pět dolarů. Podívejte se na z paranormální romance.
Podívejte se na ukázku z filmu In Your Eyes. Za zhlédnutí celého snímku je nutné zaplatit pět dolarů.

New York, Praha - Režisér Joss Whedon pustil svůj nejnovější film, romantickou sci-fi In Your Eyes, na internet hned po nedělní premiéře na newyorském festivalu Tribeca.

Film je nyní za pět dolarů ke zhlédnutí přes platformu Vimeo od Demand, do kin teprve paranormální milostný příběh přijde. Na internetu má snímek několik jazykových mutací - kromě angličtiny ještě španělštinu, němčinu, portugalštinu a japonštinu, čeština zatím chybí.

"Je to pro nás vzrušující, protože zkoumáme možnosti alternativní filmové distribuce. A navíc dostaneme od každého pět dolarů," řekl Whedon přes videozáznam divákům na festivalové premiéře.

Film Josse Whedona In Your Eyes měl premiéru na festivalu Tribeca v New Yorku. Co k němu řekl Joss Whedon?
Film Josse Whedona In Your Eyes měl premiéru na festivalu Tribeca v New Yorku. Co k němu řekl Joss Whedon?

Joss Whedon je scénáristou a koproducentem snímku, který režíroval Brin Hill. Film vypráví příběh Rebbeky (Zoe Kazan), která žije na východním pobřeží USA a zjistí, že je telepaticky propojená s myslí bývalého trestance (Michael Stahl-David, Futurologický kongres) žijícího v Novém Mexiku.

Jedná se o druhý celovečerní film společnosti Bellwether Pictures, kterou založil Whedon s producentem Kai Colem, aby dostávala "mikrorozpočtové" filmy přímo k publiku. Prvním takovým pokusem byla do současnosti aktualizovaná adaptace Shakespearovy komedie Mnoho povyku pro nic z roku 2012.

Joss Whedon nyní jako režisér pracuje na pokračování marvelovského komiksového hitu Avengers s podtitulem Age of Ultron. Do českých kin se "dvojka" Avengers dostane 30. dubna 2015. První Avengers celosvětově vydělali přes 1,5 miliardy dolarů a severoamerické tržby ve výši 618 milionů dolarů činí z filmu nejvýdělečnější snímek hned po Avataru a Titanicu Jamese Camerona.

 

Právě se děje

Další zprávy