Režisér Joss Whedon přechází ke konkurenci Marvelu. Natočí první film o Batgirl

mad
31. 3. 2017 16:27
Režisér Joss Whedon podle informací serveru Variety vyjednává o tom, že natočí film o Batgirl, která je známou postavou komiksů vydavatelství DC. Whedon by měl film také produkovat a napsat k němu scénář. Pokud dojde k dohodě, bude to znamenat režisérův přechod k přímé konkurenci Marvelu.
Batgirl v seriálu Batman ze 60. let
Batgirl v seriálu Batman ze 60. let | Foto: 20th Century Fox Television

Joss Whedon, který režíroval komiksové filmy Avengers (2012) a Avengers: Age of Ultron (2015), by měl přinést na plátna kin první film o Batgirl, informoval server Variety.

Pokud Whedon smlouvu uzavře, měl by film o komiksové postavě nejenom režírovat, ale i produkovat a napsat k němu scénář. Snímek bude vznikat pod studiem Warner Bros. a bude součástí DC universa.

Režisér by se tímto krokem přesunul k přímé konkurenci, neboť oba díly Avengers patří k marvelovské produkci stejně jako seriál Agenti S.H.I.E.L.D., jehož je spolutvůrcem.

Chystaný film bude prvním celovečerním kinofilmem o Batgirl, která patří dle Variety k nejoblíbenějším superhrdinkám na světě. Součástí příběhu by měly být i další známé postavy z Gothamu.

Batgirl se poprvé objevila v komiksech vydavatelství DC v roce 1967 jako Barbara Gordonová, dcera policejního komisaře Gothamu Jamese Gordona.

Batgirl hrála v 60. letech v seriálu Batman, kdy ji ztvárnila Yvonne Craigová. Vedlejší úlohu měla také v nepříliš zdařilém filmu Batman a Robin (1997), připomíná web deníku The Guardian.

 

Právě se děje

Další zprávy