Revival jsem nepsala jako komedii, říká Alice Nellis

Kultura Kultura
10. 7. 2013 16:23
Režisérka odpovídala v online rozhovoru na otázky o své nové komedii Revival
Alice Nellis na letošním karlovarském festivalu.
Alice Nellis na letošním karlovarském festivalu. | Foto: kviff.com

Online - Česká režisérka Alice Nellis natočila komedii Revival o stárnoucích muzikantech, kteří se po čtyřiceti letech sejdou ke comebackovému turné. Připouští přitom, že ze začátku příběh jako velkou zábavu nepojímala: „Já jsem to ani moc jako komedii ze začátku nepsala. Ono to tak spíš nějak dopadlo. Jinak by to totiž bylo asi opravdu velmi smutné," odpověděla režisérka na jeden z dotazů čtenářů Aktuálně.cz.

Snímek s předními českými a slovenskými herci Bolkem Polívkou, Karlem Heřmánkem, Miroslavem Krobotem a Mariánem Geišbergem vstupuje tento týden do českých kin. Připsal si už na své konto první úspěch - na festivalu v Karlových Varech, kde se promítal v předpremiéře, získal Cenu diváků.

Setkal se přitom s ne už tak jednoznačným ohlasem u filmových recenzentů. „Film člověk netočí, aby se líbil všem. A myslím, že to, že se líbí divákům - a diváky filmového festivalu považuji za celkem poučené diváky - je pro mě důležitější. Kritici se na film nedívají tak, aby se jim líbil, nebo nelíbil, ale aby ho v práci mohli rozebrat, takže je to zase jiný pohled. A samozřejmě, mají právo na svůj názor," uvedla Alice Nellis.

Kromě Revivalu došlo mimo jiné i na otázky na připravované projekty: film Andělé podle prózy Michala Viewegha nebo divadelní představení o Julesu Verneovi. Všechny odpovědi Alice Nellis na otázky čtenářů Aktuálně.cz si přečtěte níže.

Čtěte také
MFF KV 2013: Revival útočí lehkým stylem jen na bránice

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy