Reportér Borat ztvární Sherlocka Holmese

Irena Hejdová Irena Hejdová
2. 7. 2008 18:00
Detektivní film chystá král komedie Judd Apatow
Foto: Aktuálně.cz

Los Angeles - Producent a režisér Judd Apatow po aktuálních (anti)romantických Kopačkách hodlá kontaminovat i žánr detektivního filmu. V jeho produkci znovu ožije na plátně nejslavnější detektiv všech dob Sherlock Holmes - i s dýmkou a věrným doktorem Watsonem.

Jak se dá čekat, nebude to Sherlock Holmes jen tak ledajaký. Ztvární ho Sacha Baron Cohen, britský komik, který proslul rolí kazašského reportéra Borata. Aktuálně brázdí se štábem Spojené státy a ztrapňuje Američany při přípravě dalšího celovečerního filmu, ve kterém se objeví jako rakouský kadeřník Bruno.

Coby Holmes bude mít silného protihráče i v roli Watsona, kterého by v dosud nepojmenovaném filmu podle Variety měl ztvárnit Will Ferrell - známý z filmů Horší už to nebude, Starsky and Hutch či Nesvadbovi.

Will Ferrell ve filmu Step Brothers
Will Ferrell ve filmu Step Brothers | Foto: Aktuálně.cz

„Už jen představa Sachy a Willa jako Sherlocka Holmese a Watsona nás rozesmála," řekl Variety zástupce Columbia Pictures Matt Tolmach. „Jsou to dva z nejlegračnějších a nejtalentovanějších chlapíků na téhle planetě - a obsadit je do těchto dvou kultovních rolí je prostě úžasné."

Dvojice se už společně objevila ve film Talledaga Nights: Balada Ricky Bobbyho taktéž z dílny Judda Apatowa, jednoho z nejceněnějších tvůrců komedií v Hollywoodu dneška.

Apatow jako producent a Ferrell jako scenárista a herec zase spolupracovali na komedii Step Brothers, který vstoupí do kin 25. července. Fyziognomicky dost podobní Will Ferrell a John C. Reilly tu ztvární nevlastní sourozence, které dá dohromady rozvod rodičů.

Detektivní komedii inspirovanou detektivními příběhy Arthura Conana Doylea už píše scénárista Tropické bouře Etan Cohen.  Datum natáčení ani premiéra ale nejsou zatím známy.

Slavný detektiv je aktuálně v Hollywoodu v kurzu - drama Sherlock Holmes připravuje také studio Warner Bros, režírovat by ho měl Guy Ritchie.

 

Právě se děje

Další zprávy