Refn oslní Cannes novou dávkou erotiky a násilí

Kultura Kultura
8. 4. 2013 11:27
Podívejte se na trailer k novému filmu tvůrce Drive!
Ryan Gosling v Only God Forgives
Ryan Gosling v Only God Forgives | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Romantická hudba doprovází scény z bangkokského podsvětí v traileru na nový film dánského režiséra Nicolase Windinga Refna, v němž hlavní roli hraje dvaatřicetiletý Ryan Gosling. Ten již s Refnem spolupracoval ve dva roky starém snímku Drive.

Only God Forgives bude mít premiéru na letošním festivalu v Cannes.

Nicolas Winding Refn
Nicolas Winding Refn | Foto: Aktuálně.cz

Ve filmové novince Gosling představuje Juliana, majitele boxerského klubu v Bangkoku, který je jeho vlastní rodinou využíván pro obchodování s drogami. Za Julianem dorazí jeho matka Jenna (Kristin Scott Thomas) popisovaná jako bezohledná kmotra mafie. Syna požádá, aby pomstil svého zavražděného bratra.

Trailer začíná Jenninou zpovědí o tom, jak už v průběhu těhotenství věděla, že Julian bude „zvláštní" a přes výzvy ostatních si jej nechala. Vzápětí jsme vrženi do světa erotiky a brutálního násilí.

Ryan Gosling nedávno oznámil, že si chce od herectví odpočinout, i když se s ním počítalo pro další Refnův film - remake Loganova běhu. V současnosti připravuje svůj režisérský debut How To Catch A Monster, temný fantasy noir podle vlastního scénáře.

Damon Lindelof v reakci na trailer nicméně napsal na Twitter: „Chce se mi s Goslingem zatřást, zeptat se ho: Proč věšíte herectví na hřebík?! a pak mu dát francouzáka."       

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy