Rambo: Viděl jsem zvěrstva, Barma horší než Vietnam

gaz
4. 10. 2007 8:52
Hollywoodská hvězda v zemi natáčela nového Ramba
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone | Foto: Reuters

Los Angeles - Podle Sylvestera Stalloneho se v Barmě dějí horší věci než ve Vietnamu nebo v Kambodže. Herec to řekl v rozhovoru pro agenturu AP.

"Viděl jsem následky násilností - lidi bez nohou, s různými zraněními způsobenými minami, s ranami plnými červů a uříznutýma ušima. Slýcháme o Vietnamu a Kambodže, ale tohle je mnohem horší," cituje agentura Stalloneho, který se před týdnem vrátil z barmsko-thajských hranic po šestiměsíčním natáčení nového dílu Ramba.

"Je to ta nejhorší díra, o které se vám kdy zdálo," řekl herec. "Všechny cesty jsou zaminované. Jediný způsob, jak se dostat do Barmy, je nahoru po řece."

Krýt se Rocky nenaučil ani za 30 let
Krýt se Rocky nenaučil ani za 30 let | Foto: apple

Barmská armáda už desítky let na hranicích s Thajskem bojuje proti separatistickým guerillám z řad menšinových Karenů. Roku 2004 BBC odhadla, že konflikt vyhnal z domovů již 200 tisíc lidí.

Izolovaná země navíc právě zažívá největší vlnu pouličních protestů proti vojenské vládě za posledních devatenáct let. Junta podle očitých svědků terorizuje buddhistické mnichy, kteří vedou demonstranty.

Čtěte více:

I Rambovi ale leží klid v Barmě na srdci. Podobně jako v předchozích dílech, i v novém filmu se vietnamský veterán John Rambo vydává na záchrannou misi. A tentokrát jde o křesťanské misionáře zajaté sadisty z barmské armády. Scénář filmu koloval hollywoodskými studii mnoho let, původně měl Rambo bojovat proti nelegálním těžařům dřeva v Amazonii.

Trailer k filmu najdete zde

Teď jde film do střižny, do kin má vstoupit v lednu 2008. "Zase mě obviňovali, že používám třetí svět jako Rambovu oběť. Ale Barmánci jsou milí lidé. Jako krutou zachycuji ve filmu válku a vojáky," říká Stallone. Prý teď jen musí dát při dokončování pozor, aby z nového Ramba nebyl spíš dokument než akční film; tak bylo podle něho natáčení nebezpečné.

Minulý rok se vrátil i ke svému druhému ikonickému hrdinovi, boxerovi Rockymu, kterého poprvé do ringu vyslal roku 1976.  A odepisovaný herec, scénárista a režisér Stallone s filmem Rocky Balboa zaznamenal překvapivý úspěch u diváků i u kritiky.

Čtěte: Rocky vítězí pošesté. Sám nad sebou

 

Právě se děje

Další zprávy