Pusinky se teď sexuálně probudí i na DVD

Irena Hejdová Irena Hejdová
16. 10. 2007 8:15
Temný příběh brázdí festivaly a nově i videopůjčovny
Pusinky
Pusinky | Foto: HCE

Praha - Půl roku po dubnové premiéře vychází na DVD nejpozoruhodnější český debut roku, Pusinky Karin Babinské.

"Pusinky vstupují tam, kam se většina hollywoodských teenagerských filmů bojí: do explicitního popisu sexuálního probuzení a adolescentního dovádění," napsal o filmu prestižní magazín Variety po jeho projekci na montrealském festivalu.

Temný příběh dospívání vypráví o třech dívkách a jejich prázdninové cestě Českem. Ztvárnily je Petra Nesvačilová, Marie Doležalová a Sandra Nováková, ve filmu hrají i Matěj Ruppert, Filip Blažek či Mario Kubaš.

Pusinky vstoupily do kin v dubnu. Poznamenány prizmatem "teenagerské komedie o holkách" příliš diváků nepřilákali, nakonec se jejich počet vyšplhal na 60 tisíc. Od počátku ovšem Pusinky bodovaly u kritiků a odborné veřejnosti, doma i v zahraničí.

Hlavní cenu za nejlepší český film uplynulého roku si vzápětí po premiéře odnesly z plzeňského festivalu Finále, v září se probojovaly do soutěžní sekce debutů na festivalu v kanadském Montrealu.

Cenu si odtud Babinská sice neodvezla, ohlas tady ale její film vzbudil. Vyšly mu pochvalné kritiky v časopisech Screen a Variety, podle producenta Viktora Schwarcze je o něj zájem i v zahraničí.

Pusinky
Pusinky | Foto: HCE

Teď Pusinky mají před sebou pouť po dalších festivalech. "Film bude v soutěži debutů na festivalu v Soluni a v lednu v Rotterdamu," připomíná Schwarcz prestižní přehlídku, na které v minulosti bodoval Bohdan Sláma s Divokými včelami.

Film si z festivalu dětských filmů v Ostrově si odvezl cenu za nejlepší film pro věkovou skupinu 13 - 18 let, Marie Doležalová získala čestné uznání za herecký výkon. Bodoval i na říjnovém Femina Filmu v Ústí nad Labem.

DVD s filmem je k dispozici v půjčovnách, v prodeji bude od 25. října. Krom plné verze filmu obsahuje tradičně řadu bonusů - krom nezbytných trailerů, videoklipů a fotoalb i svěží film o filmu, který natočila jedna ze tří hlavních představitelek Petra Nesvačilová.

DVD nabízí i možnost pustit si snímek s komentářem režisérky: diváci se mohou dozvědět, jaké těžkosti provázely natáčení jednotlivých scén i jak se Babinské spolupracovalo s mladými herci i štábem.

 

Právě se děje

Další zprávy