Půlnoční české premiéry Hobita hlásí vyprodáno

Kultura Kultura
20. 11. 2012 14:56
Očekávaný film Petera Jacksona má českou premiéru 13. prosince
Premiéra se blíží.
Premiéra se blíží. | Foto: Warner Bros

Praha - Film Hobit: Neočekávaná cesta režiséra Petera Jacksona aspiruje na událost roku, očekávání fanoušků tomu odpovídají. Do českých kin Hobit vstoupí půlnočními projekcemi ze středy 12. na čtvrtek 13. prosince.

V pražském IMAXU se premiérové představení Hobita vyprodalo během několika desítek minut. Předprodej lístků začal s měsíčním předstihem a netrval ani hodinu a podobnou vlnu diváků hlásí i největší síť kin u nás Cinema City. Všechna kina Cinema City v Praze, v Brně, Plzni, Ostravě, Pardubicích, Liberci nebo Ústí nad Labem už otevřela i druhý sál. Velký Špalíček v centru Brna se chystá na otevření třetího sálu stejně jako kino v Liberci nebo na Novém Smíchově v Praze.

Vedení kina IMAX začalo dokonce uvažovat o výjimečné druhé projekci, která by začínala asi ve čtyři hodiny ráno. Své místo v kině by tedy měli najít všichni nedočkaví diváci, kteří chtějí vidět dobrodružství Bilba Pytlíka už v noci. V multikinech navíc běží předprodej nejen na půlnoční promítání, ale i na první týden projekcí, vždy na hlavní večerní čas. I zde se v řadě kin místa rychle plní. 

"Podle zpráv ze zahraničí je Hobit v předprodeji úspěšnější než hity Skyfall a Twilight. Co se týče Česka, po několika dnech už víme, že půlnoční projekce budou mít u nás rekordní návštěvnost," komentoval zájem marketingový manažer Cinema City Robert Švec.

Od prvního dílu trilogie Hobit si úřady na Novém Zélandu, kde se natáčel, slibují oživení turistického ruchu - 28. listopadu bude mít světovou premiéru v metropoli Wellingtonu. Souostroví tímto způsobem těžilo již z filmové trilogie Pán prstenů, která se stala jedním z nejvýdělečnějších snímků v dějinách. Zemětřesení v roce 2011 i celosvětová hospodářská recese ale příliv turistů zastavily.

V českých kinech bude film uváděn ve formátu 3D s českým dabingem a v klasickém 2D formátu buď s českým dabingem, nebo s titulky.  Film ve formátu 3D s titulky bude uvádět pouze kino IMAX.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy