První reakce na nové Star Wars? Je to ten nejlepší díl ságy, tvrdí američtí novináři

jaz
15. 12. 2015 11:34
Pondělní světová premiéra očekávaného sedmého dílu Hvězdných válek dopadla podle prvních reakcí na výbornou. Recenze zatím ještě nevyšly, sociální sítě se plní reakcemi šťastlivců, kteří měli možnost film režiséra J. J. Abramse již zhlédnout. "Star Wars fanoušci, tohle je film, který jste hledali," napsala na Twitter novinářka z LA Times. Reakce jejích kolegů jsou vesměs podobné. Fanoušci se podle všeho mohou těšit na skvělý příběh, postavy i dávku humoru.
Star Wars: Síla se probouzí - premiéra v Hollywoodu
Star Wars: Síla se probouzí - premiéra v Hollywoodu | Foto: Reuters

Los AngelesPremiéru sedmého dílu legendární ságy Star Wars s podtitulem Síla se probouzí provázela přísná bezpečnostní opatření, aby se předešlo úniku informací o ději i postavách. Novináři byli požádáni, aby se vyvarovali zbytečných spoilerů, první kritiky se čekají až ve středu.

Už teď ale novináři i celebrity, kteří viděli film na pondělní světové premiéře, plní sociální sítě svými zážitky. Informoval o tom server The Guardian.

"Bylo to epické, úžasné a perfektní. Obsazení bylo hvězdné," tweetoval herec Rainn Wilson známý z americké verze seriálu Kancl. "Ano, plakal jsem vedle Paula Lee. Jsem si docela jistý, že mě nebude přísně soudit, protože on se tam dusil také," napsal Adam F. Goldberg, tvůrce seriálu Golbergovi.

Redaktoři amerických médií na svých profilech sdíleli podobně nadšené komentáře. "Příběh, postavy, záměr, humor. Star Wars fanoušci, tohle je film, který jste hledali," napsala na Twitter Rebecca Keegan z LA Times. "Nebudu toho říkat příliš, dokud to znovu neuvidím, ale buďte si jisti, že Síla se probouzí je ten nejlepší díl Star Wars od roku 1983 … možná 1980," napsal redaktor Collider.com Steven Weintraub.

Podobně se k pondělní premiéře, na které stylově hlídkovali Stormtroopeři, vyjádřil i Josh Dickey ze serveru Mashable, který by poslední díl zařadil na třetí místo do pomyslného žebříčku nejlepších filmů Star Wars. "Epizoda VII je silný a slibný výkop," napsal Dickey. Trošku pochybností měl redaktor Germain Lussier ze serveru io9.com, který přiznal, že film byl velmi emotivní a zasáhl ho, přesto jsou ve snímku J. J. Abramse hluchá místa.

Jak dodal redaktor Matthew Belloni z Hollywood Reporter na svém Twitteru, všichni diváci odcházeli z promítání s úsměvem na rtech. 

Star Wars: Síla se probouzí bude mít českou premiéru ve čtvrtek 17. prosince. 

 

Právě se děje

Další zprávy