První fotografie z House of the Dragon. HBO představila předchůdce Hry o trůny

Kultura Kultura
5. 5. 2021 18:30
Televize HBO ve středu večer zveřejnila první fotografie z očekávaného seriálu House of the Dragon, který se odehrává 300 let před populární Hrou o trůny. Fantasy sérii se spisovatelem Georgem R. R. Martinem připravují scenárista Ryan Condal a režisér Miguel Sapochnik.

Na prvních fotografiích jsou vidět osmadvacetiletá londýnská herečka Emma D'Arcyová, o deset let starší Angličan Matt Smith, Olivia Cookeová známá z filmu Ready Player One nebo třiapadesátiletý Rhys Ifans, proslulý snímkem Notting Hill.

Další role ztvární Paddy Considine, Fabien Frankel, Eve Bestová nebo Sonoya Mizunová, informuje server Deadline.com. Seriál bude mít premiéru příští rok, oznámil šéf programové sekce HBO Casey Bloys. Natáčení začalo minulý měsíc ve Velké Británii, výhledově štáb zamíří také do Španělska a americké Kalifornie.

Zatímco původní Hra o trůny vycházela z knižní ságy George R. R. Martina nazvané Píseň ledu a ohně, novinka má jako předlohu sérii Oheň a krev od stejného autora. Odehrává se o tři staletí dříve a líčí dějiny rodu Targaryenů poté, co se usídlil na Dračím kameni. Příběh začíná u Aegona Dobyvatele, stvořitele Železného trůnu, a pokračuje přes generace Targaryenů bojujících o tento neblaze proslulý symbol až po občanskou válku, která dynastii téměř zničila. V češtině Oheň a krev předloni vydalo nakladatelství Argo.

Michal Ischia z Respektu a zakladatel serveru Edna.cz Tomáš Vyskočil glosují závěr seriálu Hra o trůny. Pozor, video obsahuje spoilery. | Video: DVTV
 

Právě se děje

Další zprávy