Šílený Joker je zpět, psychopata si zahraje Jared Leto

mad
27. 4. 2015 16:00
Podívejte se na první fotografii, kde je zachycen herec Jared Leto coby Joker ve filmu Jednotka sebevrahů. Do kin zamíří v srpnu 2016.
Foto: twitter.com/DavidAyerMovies

Praha – Letos je to 75 let, kdy v USA vyšel první komiks s Jokerem. Úhlavní Batmanův nepřítel se znetvořenou tváří se objevil poprvé v roce 1940. V tomtéž roce se "zrodil" Robin, Batmanův parťák, který tragicky přišel o rodiče podobně jako Bruce Wayne.

Postava Jokera se na filmovém plátně objevila naposledy ve filmu Temný rytíř (2008), kdy ho ztvárnil Heath Ledger. Smějící se psychopat se do kin vrátí ve snímku Jednotka sebevrahů (Suicide Squad), který režíruje David Ayer (Patrola, Železná srdce).

Ten u příležitosti 75. výročí Jokera zveřejnil na svém Twitteru první fotku této postavy v podání zpěváka a herce Jareda Leta. Zelené vlasy, fialová rukavice, kovové zubní implantáty, šílený pohled a různá tetování vyvolaly u fanoušků celkem pozitivní ohlasy. Někteří však "oplakávali" dlouhé vlasy a vousy, kterých se herec musel kvůli filmu vzdát.

Natáčení filmu se právě rozbíhá, fotografie však nepochází přímo z "placu", ale jedná se o promo materiál. Film vychází ze stejnojmenného komiksu, jenž vypráví o tajné jednotce superpadouchů, kteří pro vládu dělají různé úkoly a na oplátku je jim snížen trest odnětí svobody.

Ve filmu hrají Will Smith (Deadshot), Joel Kinnaman (Rick Flagg), Margot Robbie (Harley Quinn), Jai Courtney (Boomerang), Cara Delevingne (Enchantress) a šéfku tajné organizace, Amandu Waller, ztvární Viola Davis.

Jednotka sebevrahů dorazí do kin 4. srpna 2016.

Upoutávky na filmové trháky jsou prostě reklama, lhaní se od nich předpokládá, říká Petr Cifka ze serveru Moviezone. V Hollywoodu jdou do propagace miliony, v Česku to ale podle něj ani není potřeba. | Video: Martin Veselovský
 

Právě se děje

Další zprávy