PRVNÍ FOTO Boxer Rocky se vrací. Tentokrát jako trenér

Kultura Kultura
13. 4. 2015 16:15
Sylvester Stallone zveřejnil první fotografii z natáčení snímku Creed, v němž se opět setkáme s boxerem Rockym ze slavné filmové série.
Rocky Balboa bude trénovat mladého boxera
Rocky Balboa bude trénovat mladého boxera | Foto: instagram.com/officialslystallone

Praha Sylvester Stallone se ve svých 68 letech do důchodu rozhodně nechystá. Po třech dílech série Expendables: Postradatelní, ve kterých hrál s hvězdami akčních filmů 80. a 90. let, se opět vrátí na plátna kin. Zopakuje roli Rockyho, která ho celosvětově proslavila.

Stallone k prvnímu dílu Rockyho (1976) napsal scénář, za nějž získal nominace na Zlatý glóbus i Oscara. Z celkem 10 oscarových nominací snímek proměnil tři, a to v kategoriích Nejlepší střih, Režie a Film. Při skromném rozpočtu jeden milion dolarů utržil snímek v USA nečekaných 117 milionů dolarů. Následovalo pět pokračování Rocky II, III, IV, V a Rocky Balboa, k nimž Stallone opět napsal scénář a které vyjma pátého dílu režíroval.

Ikonickou roli Rockyho si Stallone nyní zopakuje ve spin-offu Creed, který režíruje Ryan Coogler (natočil festivalový hit Fruitvale Station). Film bude vyprávět o Adonisi Johnsonovi (Michael B. Jordan), který je synem Apolla Creeda, bývalého boxerského mistra světa v těžké váze, s nímž se Rocky utkal v prvním a druhém dílu. Adonis po smrti svého otce, kterého ani neznal, vyhledá stárnoucího Rockyho a chce, aby jej trénoval a dovedl k titulu.

Americká premiéra je naplánována na 25. listopadu. Stallone se také vrátí ve čtvrtém díle Postradatelných a pátém díle Ramba s podtitulem Last Blood (Poslední krev), který se letos začne natáčet.

 

Právě se děje

Další zprávy