Protiteroristická jednotka míří do světa. Trailer představuje pokračování Faudy

Kultura Kultura
29. 12. 2021 15:18
Izraelská produkční společnost Yes Studios zveřejnila první trailer a fotografie ze čtvrté řady špionážního seriálu Fauda. Její natáčení začalo v listopadu, ve videotéce Netflix by se měla objevit v polovině příštího roku.

Fauda měla na Netflixu premiéru v roce 2016 a stala se jedním z celosvětově nejznámějších izraelských seriálů. Třetí řada patřila k nejsledovanějším také v několika arabských zemích včetně Libanonu.

První série diváky seznámila s bývalým zvláštním agentem izraelské protiteroristické jednotky Doronem, který se vrací do služby, aby dopadl vrcholného teroristu z palestinského hnutí Hamás. Toho se protagonista před odchodem z armády pokusil zabít, leč zřejmě neúspěšně.

Čtvrtá řada má čítat deset epizod a bude mít širší záběr než ty předchozí, píše server Deadline.com. Hrdina Doron, hraný padesátiletým Liorem Razem, musí se svým týmem tentokrát čelit nebezpečí hned na dvou frontách - od libanonského teroristického hnutí Hizballáh i palestinských ozbrojenců na Západním břehu Jordánu.

Na obrazovce se opět objeví Icik Cohen jako kapitán Ayub nebo modelka Rona-Li Šimonová coby Nurit. Ve čtvrté řadě mají nově účinkovat Inbar Laviová, Mark Ivanir, Amir Butrus nebo známá izraelská televizní moderátorka Lucy Ajúbová, která předloni uváděla hudební soutěž Eurovize.

Podle deníku Jerusalem Post příběh tentokrát zavede protagonisty do Libanonu, Bruselu, palestinského města Dženínu nebo izraelské Ramly. Zatímco třetí řada se soustředila především na Západní břeh Jordánu, v té nové se členové protiteroristické jednotky poprvé podívají do Evropy a dalších zemí na Blízkém východě.

Faudu začne od ledna vysílat také Česká televize. Autoři seriálu Avi Issacharof a herec Lior Raz nedávno pro Netflix vyrobili devítidílný špionážní thriller Zmizet beze stopy.

"Zatímco při psaní realistické Faudy vycházeli Raz s Issacharofem z vlastních zkušeností, protože v jednotce sami sloužili, příběh Zmizet beze stopy vyžadoval více spekulování. Spíše než dílo ukotvené v realitě připomíná výsledek diskusního vlákna na webu navštěvovaném stoupenci konspiračních teorií," napsalo o něm Aktuálně.cz.

Čtvrtá řada Faudy bude příští rok k vidění na Netflixu. | Video: Netflix
 

Právě se děje

Další zprávy