Hollywood objevil kouzlo Kuby. V "zakázaném státě" vzniká nový díl Rychle a zběsile

jaz
12. 5. 2016 7:00
Na Kubě, kam až donedávna neměly americké produkce kvůli přísnému embargu ze strany USA přístup, se právě natáčí nový díl Rychle a zběsile. Po narovnání diplomatických vtahů se z Kuby stává atraktivní lokace, které jako první využil štáb právě osmého dílu akční série. Ve snímku se objeví i pro Kubu typičtí barevní veteráni, ve kterých si hlavní hrdinové vyzkouší pouliční závod.
Foto: Reuters

Osmý díl akčního snímku Rychle a zběsile se od minulého týdne natáčí na karibském ostrově Kuba.

Navzdory tragické smrti jednoho z hlavních hrdinů, herce Paula Walkera, plánují producenti trilogii, která odstartuje v příštím roce právě osmým dílem. Informoval o tom server MovieWeb.

Od 60. let minulého století je to první hollywoodská produkce, které se podařilo na ostrově natáčet. Stalo se tak díky oteplení vztahů USA a Kuby, což potvrdil svou nedávnou návštěvou i americký prezident Barack Obama.

Zástupci studia Universal Pictures zatím nezveřejnili, o čem bude osmý díl akčního filmu. Ze zveřejněných videí je patrné, že využijí exotické lokace i typickou místní atmosféru, kterou Kuba nabízí. Nebudou chybět tradiční kubánské rytmy i barevní veteráni, kteří sehrají velkou roli v pouličním automobilovém závodě.

Jedna z nejvýraznějších postav Rychle a zběsile Vin Diesel vyjadřuje ve zveřejněných videích velké nadšení, že se natáčí právě na Kubě. O drahá a luxusní auta ale nebudou herci nijak ochuzeni. Snímek začíná na Manhattanu a kromě Kuby se štáb podívá i do Atlanty, na Island nebo do Ruska.

Ve filmu si kromě Vina Diesela zahrají například herečky Eva Mendes nebo Charlize Theron. Velkou neznámou byla také role zesnulého Paula Walkera, kterého původně měl zastoupit stejně jako v sedmém díle jeho bratr Cody. Nakonec role připadla Scottu Eastwoodovi, synovi slavného hollywoodského herce a režiséra Clinta Eastwooda.

Premiéra Rychle a zběsile 8 proběhne 14. dubna příštího roku.

Pokračování slavné série Šílený Max: Zběsilá cesta je podle Kamila Fily splněný sen fanoušků postapokalyptických filmů. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy