Prima vysílá do boje Plechovou kavalerii

ČTK, kul
19. 8. 2006 10:00
Praha - Prima odvysílá další předlistopadový seriál. Od zítřka patří nedělní dopoledne nezkušenému agronomovi Víťovi Kubánkovi.

"Seriál na televizní obrazovce dlouho nebyl a věříme, že diváky po tak dlouhé době zaujme, stejně jako ostatní starší české seriály, které jsme vysílali," uvedla mluvčí Primy Jana Malíková.

Prima už odvysílala například seriály Inženýrská odysea, Dynastie Nováků, Chlapci a chlapi, My všichni školou povinní, Třetí patro, Třicet případů majora Zemana, Synové a dcery Jakuba skláře nebo Žena za pultem.

Přesto existují seriály, které Prima vysílat nehodlá, například Muž na radnici či Okres na severu. "S nimi do vysílání nepočítáme," tvrdí mluvčí.

Major Zeman
Major Zeman | Foto: Aktuálně.cz

Sledovanost totalitních seriálů na Primě ostatně stále klesá. Největší zájem u diváků sklidila prodavačka Jiřina Švorcová. V každém dílu od října do prosince 2002 ji sledovalo v průměru 1,85 milionu dospělých diváků.

Major Zeman stanici předloni přinesl v průměru 1,27 milionu diváků a protesty Konfederace politických vězňů. Ti podali i jedno ze čtyř trestních oznámení na Primu, policie však všechna odložila.

Také Rada pro rozhlasové a televizní Vysílání dospěla k tomu, že Prima vysílací zákon neporušila. Její mluvčí se navíc brání tím, že Prima vždy vysílala před jednotlivými díly vysvětlující upozornění.

V prvním díle Plechové kavalerie se osudy postav začnou odvíjet v době příprav na žňovou kampaň, jejímž vedením je pověřen mladý nezkušený agronom Víťa Kubánek v podání Jana Hartla.

 

Právě se děje

Další zprávy