Přijede hvězda Boje o moc. Herec Brian Cox bude hostem pražského Comic-Conu

Kultura Kultura
1. 12. 2022 10:59
Hosty nadcházejícího pražského festivalu popkultury Comic-Con budou hollywoodští herci Danny Glover, který proslul rolí detektivka Rogera Murtaugha ve filmech Smrtonosná zbraň, a Brian Cox. Ten je už několik let hvězdou televizního seriálu Boj o moc, kde hraje stárnoucího šéfa mediálního konglomerátu. Ve čtvrtek to oznámili pořadatelé.
Brian Cox jako Logan Roy v seriálu Boj o moc.
Brian Cox jako Logan Roy v seriálu Boj o moc. | Foto: HBO

V pořadí čtvrtý ročník Comic-Conu se uskuteční od 14. do 16. dubna příštího roku v pražském O2 universu. Vstupenky lze koupit v síti Ticketmaster, pohybují se v cenách od 790 korun na jeden den po 4990 korun za třídenní limitovanou VIP.

"Na čtvrtý ročník Comic-Conu Prague dorazí světoznámí herci Danny Glover a Brian Cox. S dalšími hollywoodskými hvězdami jednáme, jejich jména budeme zveřejňovat postupně," říká Pavel Renčín z pořádající společnosti Active Radio, což je multimediální skupina vlastnící rádia jako Evropa 2 nebo Frekvence 1. Patří do společnosti Czech Media Invest. "Z komiksových tvůrců máme potvrzeného Jasona Aarona," dodává Renčín s odkazem na devětačtyřicetiletého scenáristu, který v posledních letech pracoval na komiksech ze světů Star Wars, Doctora Strange, Avengers či Thora.

Součástí akce budou autogramiády, besedy s herci, projekce, workshopy, soutěže, výstavy, koncerty, hraní videoher i stolních her či společné fotografování. "Programové linie se budou věnovat fenoménům jako Hra o trůny, Harry Potter, Star Trek, Star Wars, Červený trpaslík, manga, anime a další," doplňuje programový ředitel festivalu Václav Pravda.

Největší pozornost z dosud oznámených hostů zřejmě vzbudí šestasedmdesátiletý Skot Brian Cox. Proslul jako člen britské Královské shakespearovské společnosti, na jevišti ztvárnil mimo jiné krále Leara. Účinkoval ve filmech Statečné srdce, Agent bez minulosti, Troja, Zodiac nebo v komiksové sérii X-Men.

Od roku 2018 je hvězdou televizní série Boj o moc, kterou vysílá HBO. Cox hraje Logana Roye, stárnoucího šéfa newyorského rodinného mediálního a zábavního konglomerátu, který se po mrtvici rozhodne odstoupit z funkce. Mezi jeho potomky propukne bitva o následnictví, jež vzápětí přeroste v boj s otcem. Ten děti vychoval jako smečku psů usilující o pozornost a odměny. Nyní s nimi záměrně manipuluje a užívá si možnosti je ponižovat.

Cox za roli získal Zlatý glóbus pro nejlepší herecký výkon. Zatím naposledy HBO vloni uvedla třetí řadu. "Jeden z nejlepších seriálů současnosti je ve třetí řadě zatím nejintenzivnější a zdá se, že na úplný vrchol ještě nedosáhl," napsalo o něm Aktuálně.cz, podle kterého byla fiktivní seriálová firma volně vymodelovaná dle skutečných konglomerátů amerických rodin, jako jsou Murdochovi, Mercerovi nebo Redstoneovi.

V posledních řadách v seriálové firmě praskly léta ignorované případy sexuálního obtěžování. Naposledy příbuzné rozklížil pokus jednoho ze synů dokázat otci, že právě on je tím vyvoleným, který má na to firmu převzít.

Čtvrtou řadu Boje o moc začal štáb natáčet letos v létě. Zatím poslední letošní ročník pražského Comic-Cou navštívilo skoro 20 tisíc lidí.

Třetí řada seriálu Boj o moc je k vidění na českém HBO Max. | Video: HBO
 

Právě se děje

Další zprávy