Při natáčení filmu Deadpool 2 zemřela mladá kaskadérka. Nezvládla divokou jízdu na motorce

ČTK ČTK
15. 8. 2017 13:30
Americké motocyklové závodnici Joi Harrisové se stalo osudným natáčení hollywoodského filmu Deadpool 2. Mladá kaskadérka nezvládla natáčení jedné z akčních scén a proletěla sklem blízké budovy. Neštěstí vyšetřuje kanadská policie.
V populárním superhrdinském filmu Deadpool není o akční scény nouze.
V populárním superhrdinském filmu Deadpool není o akční scény nouze. | Foto: CinemArt

Americké motocyklová závodnice Joi Harrisová  natáčela podle listu Vancouver Sun v pondělí honičku, při níž musela předvést několik krkolomných manévrů včetně jízdy po úzkých rampách podél schodiště. Při jednom z obratů nezvládla svůj stroj, ve velké rychlosti narazila na obrubník chodníku a vletěla do výlohy. Podle policie zemřela na místě.

"Nelze slovy vyjádřit, co já a zbytek štábu (filmu) Deadpool 2 cítíme po této tragédii," uvedl v prohlášení režisér David Leitch.

Rodačka z New Yorku byla podle magazínu People patrně první černošskou profesionální závodnicí na silničních motocyklech, licenci měla od roku 2013. Šlo o její první natáčení. Ve filmu inspirovaném komiksovými postavami studia Marvel zastupovala při akčních scénách herečku Zazie Beetzovou v roli superhrdinky Domino.

Kanadská média s odvoláním na svědky uvedla, že scéna se natáčela bez helmy. Okolnosti neštěstí šetří policie, která však podrobnosti nesdělila.

 

Právě se děje

Další zprávy