Nové Star Wars se musely přetáčet, filmové studio to údajně svěřilo jinému režisérovi

mad
4. 8. 2016 10:42
Podle amerického novináře Mika Fleminga na přetáčky filmu Rogue One: Star Wars Story nedohlížel režisér filmu Gareth Edwards, ale Tony Gilroy, který natočil například Bourneův odkaz.
Rogue One: Star Wars Story.
Rogue One: Star Wars Story. | Foto: Disney

Podle amerického serveru Deadline neměl na starosti přetáčky filmu Rogue One: Star Wars Story jeho režisér Gareth Edwards, ale scenárista filmu Tony Gilroy.

Web zveřejnil rozhovor mezi Peterem Bartem a Mikem Flemingem, dvěma novináři, kteří se zabývají zpravodajstvím ze světa filmu. V textu Fleming zmiňuje překvapivou zprávu ohledně již dříve oznámených přetáček filmu: "Drží informace o Star Wars hodně pod pokličkou, ale slyšel jsem, že u přetáček Rogue One byl za kamerou Tony Gilroy, ne Gareth Edwards."

O nutnosti přetočit 40 až 60 procent scén spin-offu Star Wars ságy se spekuluje již delší dobu, zprávy uváděly, že studio Disney není spokojeno s tónem filmu, který je příliš vážný. Ke kauze se vyjádřil i herec Mads Mikkelsen, jenž ve snímku hraje. V rozhovoru pro deník The Independent řekl, že se u blockbusterů jedná o běžnou věc a že u Star Wars šlo podle jeho názoru o drobné přídavky.

Na akci Star Wars Celebration, která se konala v červenci v Londýně, působil režisér Edwards podle serveru Screenrant spokojeně a pustil fanouškům krátké video z natáčení. Pokud by jej z dotáček studio odstranilo, nebyl by na panelu tak uvolněný nebo by se jej vůbec nezúčastnil, spekuluje dále web Screenrant.

Zpráva o jiném režisérovi zatím nebyla potvrzena, avšak Gilroy se podílel na scénáři, který pomáhal vylepšit. Vývoj událostí vyvolává různé spekulace a pro fanoušky jsou novinky spíše frustrující, uzavírá kauzu Screenrant.

Rogue One: Star Wars Story dorazí do českých kin 15. prosince.

 

Právě se děje

Další zprávy