Hledá se agent 007. Craigovi za další dva filmy o Jamesi Bondovi nabízejí 150 milionů dolarů

pej
5. 9. 2016 13:56
Společnost Sony se snaží přesvědčit Daniela Craiga, aby se i v příštích dvou bondovkách stal agentem 007. Podle amerického bulvárního serveru měl osmačtyřicetiletý herec dostat nabídku na 150 milionů dolarů (zhruba 3,6 miliardy korun).
Daniel Craig
Daniel Craig | Foto: Metro-Goldwyn-Mayer

Daniel Caig dosud roli agenta 007 v příští bondovce odmítal. Podle zahraničních medií by ho ale mohla zlomit částka 150 milionů dolarů, kterou mu podle amerického bulvárního serveru Radar Online nabídla společnost Sony. Ta ho chce obsadit ještě do dvou filmů. 

"Daniel je pro společnost jistotou vedoucí k úspěchu, proto mu hodlá vyplatit tak královský honorář," citoval server anonymní zdroj ze společnosti Sony.

Podle bulvárního webu Daily Mail měl herec ze stolu shodit i lukrativní nabídku na 68 milionů liber (v přepočtu zhruba 2,4 miliardy korun), která přišla letos v květnu. Nechuť herce stát se Bondem potvrzuje i řada jeho vyjádření, loni na podzim se v jednom z rozhovorů nechal slyšet, že si raději zlomí ruku, než aby znovu hrál agenta 007

Vlažný postoj k projektu zastával už od samého počátku v roce 2006, kdy měla premiéru jedenadvacátá bondovka Casino Royale. Posléze ale podepsal smlouvu ještě na další tři.

Stejně negativně ho zpočátku vnímali i fanoušci, přesto si Craig vydělal rekordně vysoké sumy a filmy, v nichž ztvárnil roli Jamese Bonda, patřily k těm nejvýnosnějším. Skyfall vydělal přes miliardu dolarů, rekordy trhal i Spectre, který celosvětově utržil necelých 900 milionů dolarů.

Média rovněž dlouhodobě spekulují o možném Craigově nástupci. Nejčastěji mluví o šestici kandidátů: ve hře jsou Tom Hardy, Idris Elba, Damian Lewis, Aidan Turner, Henry Cavill a Tom Hiddleston.

Zájem o roli ale projevila například i Gillian Andersonová známá jako agentka Scullyuová ze seriálu Akta X, šlo pochopitelně o nadsázku. 

Podle posledních zpráv by se měl nástupcem Daniela Craig stát právě Tom Hiddleston, se kterým v minulosti jednala již producentka série Barbara Broccoli.

 

Právě se děje

Další zprávy