Premiéra Avatara 2 se odsouvá až na na rok 2016

Kultura ČTK Kultura, ČTK
14. 1. 2012 12:31
V dubnu přijde do kin 3D verze Titaniku
Kategorii "Art direction" uhájili pro Avatara Rick Carter (vlevo), Robert Stromberg a Kim Sinclair (vpravo).
Kategorii "Art direction" uhájili pro Avatara Rick Carter (vlevo), Robert Stromberg a Kim Sinclair (vpravo). | Foto: Reuters

Londýn - Premiéra pokračování filmu Avatar se odsouvá až na rok 2016. Sdělil to podle britského serveru The Huffington Post producent Jon Landau.

Oznámení zklame fanoušky dobrodružného příběhu Avatar ve 3D z roku 2009. Těm totiž režisér prvního i očekávaného pokračování James Cameron nedávno vzkázal, že chce, aby Avatar 2 byl v kinech v prosinci 2014, nejpozději v roce 2015.

Landau, který získal Oscara za produkci Titaniku a byl nominován na dalšího Oscara s filmem Avatar, se vyjádřil v Londýně, kde představil verzi 3D filmu Titanic z roku 1997. Nová moderní verze se podle The Huffington Post začne promítat v dubnu.

Avatar se stal nejvýdělečnějším filmem všech dob, jen z pokladen kin přinesl 2,8 miliardy dolarů. V hlavních rolích se objevili Sam Worthington, Zoe Saldanová, Giovanni Ribisi, Michelle Rodriguezová a Sigourney Weaverová.

Jednička byla a zatím podle všeho zůstává jediným filmem, kde je 3D začleněno do vyprávění, resp. je přímo jedním z jeho nositelů, nikoli jen "ozdobou" a atrakcí.  Jistě je to dáno také tím, že režisér sám se dlouhodobě podílí na rozvoji a testování 3D technologií.

Zatím však není známo, co je za odkladem premiéry.

 

Právě se děje

Další zprávy