Premiéra Avatara 2 potvrzena. V kinech bude na Vánoce 2017

mad
24. 6. 2015 10:38
Pokračování trháku Avatar režiséra Jamese Camerona bude mít tři díly, které dorazí do kin v prosinci 2017, 2018 a 2019. V hlavní roli opět Sam Worthington.
Foto: Bontonfilm

Praha – Druhý díl kasovního hitu Avatar měl původně dorazit do kin v roce 2016, ale režisér James Cameron letos v lednu prohlásil, že natáčení zabere déle, než se plánovalo.

Výkonný ředitel studia 20th Century Fox Jim Gianopolus na filmové konferenci v New Yorku prohlásil: "James Cameron má své vlastní tempo." Dodal však, že počítá s uvedením druhého dílu na Vánoce 2017, konkrétně 25. prosince. Třetí a čtvrtý díl pak dorazí do kin ve stejný měsíc v roce 2018, respektive 2019. Sequely se budou natáčet současně.

Hovořil také o tom, co viděl, když před dvěma měsíci navštívil režisérovu kancelář na Novém Zélandě, v zemi, kde se film natáčí: "Je to místnost pokrytá od podlahy ke stropu obrázky, postavami, světy a lokacemi. Je to dechberoucí a nejohromnější věc, jakou jste kdy viděli. Výzvou pro něj je, že toto vše chce dát do filmu."

Detaily o novém příběhu zatím nejsou známy. Potvrzeni jsou však herci z jedničky, a to Sam Worthington (Jake Sully), Zoe Saldana (Neytiri) nebo Sigourney Weaver. Skladatelem hudby měl být opět James Horner, ten však zahynul při letecké havárii.

 

Právě se děje

Další zprávy