Přehlídka videoklipů Michela Gondryho

Irena Hejdová
1. 12. 2005 14:00
V rámci Festivalu krátkých filmů, který začíná v Praze už příští týden, se představí také originální videoklipy Michela Gondryho, režiséra filmu Věčný svit neposkvrněné mysli.  
foto z videoklipu Michela Gondryho pro Björk
foto z videoklipu Michela Gondryho pro Björk | Foto: Aktuálně.cz

Francouzský režisér Michel Gondry je jedním z nejzajímavějších filmových tvůrců současnosti. Zaujal už svým filmem Slez ze stromu, světovou proslulost a obdiv fanoušků mu zajistil ale především Věčný svit neposkvrněné mysli s Jimem Carreym v hlavní roli. Oba filmy napsal excelentní scénárista Charlie Kaufman (V kůži Johna Malkoviche, Adaptace).

Před natáčením filmů se ale Michel Gondry léta věnoval tvorbě videoklipů a také v této oblasti je jedním z nejlepších a nejinovativnějších tvůrců, kerý má originální vizuální styl i nápady. Jeho proslulost potvrzují i jména interpretů, na jejichž videoklipech pracoval: Rolling Stones, Björk, White Stripes, Chemical Brothers, Kylie Minogue a mnozí další.

Na Festivalu krátkých filmů budou představeny ty nejlepší klipy z Gondryho tvorby: tři videoklipy pro Björk (Human Behavior, Hyperballad, Bachelorette) a tři další pro Chemical Brothers (Star Guitar, Let Forever Be, Cibo Matto Sugar Water), dále klipy pro Rolling Stones (Like A Rolling Stone), Daft Punk (Around The World), White Stripes (Fell In Love With A Girl, Dead Leaves & The Dirty Ground) a další.

Festival krátkých filmů bude zahájen 8. prosince, přehlídka videoklipů Michela Gondryho bude uvedena o den později od 23.30 ve velkém sále kina Světozor a filmovým fanouškům tohoto režiséra by rozhodně neměla uniknout.

 

Právě se děje

Další zprávy