Pouta se změní na Velmi křehké vztahy

ČTK, gra
22. 12. 2006 20:03
Praha - Spor o Rodinná pouta, jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů poslední doby, končí podle předpokladu - Prima změní název.
Foto: TV PRIMA

V programu je nyní seriál avizován s názvem Pravidelná dávka emocí; od 2. ledna jej bude Prima vysílat pod názvem Velmi křehké vztahy. Důvodem změn jsou soudní spory kolem produkování třetí řady seriálu, který v poslední době sledovalo přes milion dospělých diváků.

První dvě řady vyrobila společnost Pro TV, třetí však Prima zadala firmě Etamp. To se Pro TV nelíbilo, a tak požádala o předběžné opatření, kterým by výrobu zakázal - a soud jí vyhověl.

Ze třetí řady Prima od začátku podzimu odvysílala zhruba dvě desítky dílů. V úterý kvůli výroku soudu oznámila, že s vysíláním dalších dílů Rodinných pout skončí, posléze uvedla, že jej nahradí jiným seriálem.

Už od začátku se však ozývaly hlasy, že ve skutečnosti to bude jednodušší - Prima seriál, který dál píší Kateřina a Jitka Bártů, prostě přejmenuje.

Foto: Aktuálně.cz

Stalo se; i když stanice tvrdila, že pracuje na náhradním řešení, a doteď na svých stránkách uvádí, že "ve Velmi křehkých vztazích hrát řada herců stejných jako v prvních dvou řadách Rodinných pout".

"Diváci se setkají s herci, které již znají a mají je rádi. Čekají na ně nové zápletky, nové příběhy i postavy, vedle známých tváří se objeví nové," ohlašovala mluvčí stanice Jana Malíková.

Zástupci Pro TV tvrdí, že byly porušeny závazky mezi firmou a Primou a také mezi firmou a autorkami scénáře. Prima s verdiktem soudu nesouhlasí a hodlá se proti němu bránit.

Producent Pro TV Jan Novotný se už dříve pro Showbizz.cz  vyjádřil, že změna změna názvu není pro ně ideální řešení. Právníci se v názoru, zda je takový postup napadnutelný, liší.

"Byly porušeny závazky, které byly uzavřeny mezi námi a Primou a mezi námi a scenáristkami," řekl Novotný k důvodům, proč požádali soud o vydání předběžného opatření. Tvrdí, že podle smlouvy nebudou autorky dělat seriál bez něho a on bez nich - a že o nápravu žádá už od léta.

První dvě série se dočkaly dohromady 240 dílů, první řadu o 116 pokračováních sledovalo v průměru 1,62 milionu diváků, druhou o 124 dílech zhruba 1,5 milionu.

Rodinná pouta byla prvním původním seriálem uváděným v hlavní večerní čas na české komerční celoplošné stanici, do té doby byly takové původní seriály letitou doménou Československé a posléze České televize. Na podzim 2004 se přidala i Nova s Pojišťovnou štěstí a adaptací původně španělského seriálu Redakce.

 

Právě se děje

Další zprávy