Tarantino natočí dva filmy a skončí. Doufám, že budu považován za jednoho z největších filmařů, řekl

Marie Dostálová
4. 11. 2016 13:47
Americký režisér Quentin Tarantino ohlásil konec kariéry. Zrežíruje ještě dva filmy, pak skončí. V současnosti pracuje na historickém projektu, ze kterého může být film nebo kniha.
Tarantino.
Tarantino. | Foto: Reuters

Quentin Tarantino potvrdil předchozí náznaky a spekulace. Po dvou filmech chce ukončit svou režisérskou kariéru, píše The Hollywood Reporter.

Na čtvrteční konferenci Adobe Max v San Diegu řekl: "Pokládám mikrofon. Bum. Řekněte to všem."

Než se filmař odebere do "důchodu", natočí dva celovečerní snímky. Jedním z nich by mohlo být dobové drama ve stylu Bonnie a Clyde odehrávající se v Austrálii, jak již dříve naznačil.

Třiapadesátiletý režisér obecenstvu v sále však řekl, že nyní se soustředí na historický projekt podle pravdy. Strávil čtyři léta studiem roku 1970, který považuje za klíčový v dějinách kinematografie. "Může to být kniha, dokument nebo pětidílný podcast," vyjmenoval filmař možnosti.

Když se ho moderátorka zeptala, jak definuje úspěch, odpověděl: "Až skončím svou kariéru, tak doufám, že budu považován za jednoho z největších filmařů, který kdy žil. A pokud jdeme dál, tak za velkého umělce, nejenom filmaře," řekl publiku, které reagovalo smíchem a potleskem.

Tarantino natočil filmy Gauneři, Pulp Fiction: Historky z podsvětí, Jackie Brown, Kill Bill a Kill Bill 2, které však počítá jako jeden film, Grindhouse: Auto zabiják, Hanebný pancharti, Nespoutaný Django a osmým filmem bylo Osm hrozných.

 

Právě se děje

Další zprávy