Chystá se nový Indiana Jones. Tentokrát bez Harrisona Forda

mad
8. 5. 2015 20:08
Prezidentka společnost Lucasfilm potvrdila, že vznikne další film s Indianou Jonesem. Kdo si ho zahraje nebo o čem film bude, se zatím neví.
Foto z filmu Indiana Jones a Království křišťálové lebky
Foto z filmu Indiana Jones a Království křišťálové lebky | Foto: Paramount Pictures

Praha – Již několik let se spekuluje o pokračování dobrodružné série Indiana Jones, ve které ztvárnil hlavní roli Harrison Ford. Nyní Kathleen Kennedyová, prezidentka společnosti Lucasfilm, v rozhovoru pro Vanity Fair oficiálně potvrdila, že se postava slavného archeologa vrátí.

"Film v naší společnosti vznikne. Kdy se tak stane, si nejsem úplně jistá. Na scénáři jsme ještě nezačali pracovat, ale mluvíme o tom," řekla prezidentka. První díl nazvaný Dobyvatelé ztracené archy měl premiéru v roce 1981. Režíroval jej Steven Spielberg, který točil i další tři díly.

Při rozpočtu 18 milionů dolarů snímek celosvětově utržil přes 389 milionů dolarů. Indiana Jones a Chrám zkázy (1984) stál o 10 milionů více a utržil okolo 333 milionů dolarů. Trojka s podtitulem Poslední křížová výprava (1989) už měla rozpočet 48 milionů dolarů a diváci za film utratili 474 milionů dolarů. Výdělečná série měla úspěch i u kritiků a Ford se kromě Hana Sola z Hvězdných válek stal další oblíbenou postavou.

Po téměř 20 letech přišlo pokračování Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) s rozpočtem 185 milionů dolarů a šlo de facto o sázku na jistotu. Film si odnesl tržby ve výši 786 milionů dolarů.

Harrisona Forda by měl podle spekulací nahradit Chris Pratt (Strážci Galaxie), hovořilo se také o tom, že pětku zrežíruje Spielberg. Žádné informace však nebyly potvrzeny, jisté je pouze to, že opět uslyšíme švihnutí bičem legendárního archeologa s kloboukem.

Upoutávky na filmové trháky jsou prostě reklama, lhaní se od nich předpokládá, říká Petr Cifka ze serveru Moviezone. V Hollywoodu jdou do propagace miliony, v Česku to ale podle něj ani není potřeba. | Video: Martin Veselovský
 

Právě se děje

Další zprávy