Potvrzeno. Doctorem Strangem se stane Benedict Cumberbatch

Kultura Kultura
8. 12. 2014 17:18
Oblíbený herec si zahraje jednu z postav marvelovského univerza. Komiksová postava Doctor Strange dorazí ve vlastním filmu na plátna kin v roce 2016.
Cumberbatch
Cumberbatch | Foto: Reuters

Los Angeles – Brit Benedict Cumberbatch patří k nejpopulárnějším hercům současnosti. Proslavil se rolí Sherlocka Holmese v seriálu BBC. Nyní získal part ve vysokorozpočtovém americkém filmu podle komiksu.

Cumberbatch vstoupí do univerza Marvel jako Doctor Strange ve stejnojmenném filmu. Snímek bude vyprávět o neurochirurgovi, který po vážné nehodě přijde o možnost provádět operace. Odmítne nabídku vyučovat a časem se dozvídá o mocném mágovi, který ho vezme do učení.

Doctor Strange
Doctor Strange | Foto: IGN

Prezident Marvelu Kevin Feige řekl, že příběh Stephena Strange vyžaduje herce, který je schopen upřímného a hlubokého výkonu. „V roce 2016 Benedict divákům ukáže, čím je postava Strange podmanivá a unikátní,“ dodal Feige.

Film režíruje Scott Derrikson, který natočil například horor Chraň nás od zlého, jenž prošel letos v létě i českými kiny. Režíroval také diváky i kritiky relativně dobře hodnocený horor Sinister (2012), jehož druhé pokračování vstoupí do kin v srpnu 2015, ale již bez účasti Derriksona.

Autem scénáře k marvelovce Doctor Strange je John Spaihts, který napsal poněkud rozpačitě přijatý sci-fi snímek Prometheus (2012). Celosvětová premiéra filmu je naplánována na 4. listopadu 2016.

Podívejte se na finální trailer k závěrečnému dílu trilogie Hobit, Bitva pěti armád.
Podívejte se na finální trailer k závěrečnému dílu trilogie Hobit, Bitva pěti armád.

Osmatřicetiletý Cumberbatch se vrátí na televizní obrazovky příští rok, kdy se bude vysílat čtvrtá sezóna Sherlocka, v níž hraje po boku svého přítele Watsona, jejž ztvárňuje Martin Freeman. Toho mohou fanoušci od čtvrtka vidět v kinech jako hobita Bilba Pytlíka ve vyvrcholení trilogie Hobit, jejíž třetí podtitul zní Bitva pět armád. Cumberbatch bude v Hobitovi také přítomen, a to jako hlas zákeřného draka Šmaka.

 

Právě se děje

Další zprávy