Potterovský pár je spolu. Hermiona obrátila

kul
20. 3. 2007 11:21
Los Angeles - Herečka Emma Watsonová se pravděpodobně vrátí do role Hermiony  navzdory údajným prohlášením, že s potterovskou sérií už nechce nic mít.
Foto: Aktuálně.cz

 "Jsme si stoprocentně jistí, že se Emma coby Hermiona vystoupí v šestém a sedmém dílu," uvedl tiskový mluvčí hollywoodského studia Warner Brothers.  Filmová společnost tak popřela spekulace, že šestnáctiletá herečka už nechce v potterovské sérii pokračovat.

Mezi více či méně věrohodnými spekulacemi ční mimo jiné prohlášení Ruperta Grinta, který hraje Rona Weasleyho a nechal se slyšet, že "Emma už nechce pokračovat v natáčení. Už má dost toho, že si je známá jen pouze jako ta holka z Harryho Pottera".

Foto: Aktuálně.cz

Stejně tak nakonec podepsal smlouvu na poslední dva díly představitel Harryho Pottera Daniel Radcliffe. Před kameru se znovu postaví v září pod vedením režiséra Davida Yatese, i když jinak dělá všechno, aby se potterovského stigmatu zbavil.

Sedmnáctiletý mladík si za svoji profesi vybral herectví a prvním vážným krokem z potterovské škatulky je role uklízeče stájí Alana Stranga v inscenaci Equus. Hra Petera Shaffera z roku 1973 získala prestižní cenu Tony, byla zfilmovaná a získala tři nominace na Oscary.

Premiéra dopadla pro Radcliffa dobře: publikum v Gielgud Theatre aplaudovalo ve stoje, list The Guardian inscenaci odměnil čtyřmi hvězdičkami v pěti.  Jen rodiče jeho fanoušků měli obavy, zda hercova "nahá" scéna nepoškodí jejich ratolesti.

To tuší i producenti, proto podle smluv nemůže obojí směšovat. Před divadlem prý čekaly stovky obdivovatelek, ale Radcliffe jim nesměl podepsat nic, co by souviselo s filmovým Potterem.

Foto: Reuters

Toho prý ostatně nečetl, než dostal roli. Teď je ale vzorný příznivec kouzelného světa a proč by taky nebyl, když za tu první bral 250 tisíc dolarů, pak to byly tři miliony dolarů a za Fénixův řád už čtrnáct milionů.
Diváci už s ním zhlédli čtyři filmy o Harrym Potterovi natočené podle knih J.K. Rowlingové. Pátý, Harry Potter a Fénixův řád, bude mít premiéru v červenci.

Natáčení šesté epizody s názvem Harry Potter a Princ dvojí krve začne na podzim; do kin bude film uveden pravděpodobně v roce 2008.

Sedmý a poslední díl Harryho Pottera, The Deathly Hallows, vyjde v červenci; filmová adaptace má mít premiéru v roce 2010, kdy Ema Watsonová oslaví své dvacáté narozeniny.

Dosavadní čtyři díly vydělaly celosvětově přes 3,5 miliardy dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy