Potter dobývá Čínu. S Katie po boku

RiK
27. 11. 2005 17:00
Peking - Mladá skotská herečka Katie Leungová čelila ve čtvrtek tisku v čínském hlavním městě vyrovnaně. Byť s trochou úžasu.

Leungová, která ve filmu "Harry Potter a ohnivý pohár" hraje roli Harryho lásky, se zastavila v Pekingu cestou do Hong Kongu. Ne až tak úplně náhodnou - studio Warner Bros chce pochopitelně stavět na úspěchu filmu, který se už teď stal největším úspěchem firmy v Číně.

Jsem Číňanka!

Ačkoliv vůbec nemluví čínsky, osmnáctiletá Leungová v multikině poblíž Pekingské univerzity prohlásila: "Jsem Číňanka a myslím, že má cesta sem bude pro film přínosem." Rodiče mladé herečky opustili Hong Kong před jejím narozením.

"Pohár" je prvním ze čtyř filmů o Harrym, který měl čínskou premiéru ve stejný den a čas jako v USA - 18. listopadu.

Za premiérový víkend v Číně vydělal 4,1 milióny dolarů. Ke 22. listopadu již nastřádal 5,1 miliónů dolarů. Překonal tak 4,7 milióny, které vydělal minulý rok na podzim film "Harry Potter a vězeň z Azkabanu."

"Čína není zatím zvyklá na časté návštěvy hvězd. Přítomnost Katie Leungové druhý týden po premiéře určitě posílí úspěch filmu," uvedla Veronika Kwan-Rubinek, ředitelka Warner Bros International.

Hermiona už není pro Harryho jedinou
Hermiona už není pro Harryho jedinou | Foto: Warner Bros

Pohár za dolar

Ellen Eliasoph, výkonná ředitelka Warner Bros. Pictures v Číně, pak dodává: "Číňané se chtějí ve filmech s něčím ztotožnit. V tomto případě by to měla být Katie."

Nalákat Číňany do kin je pro velká studia jednou z klíčových aktivit budoucnosti - ceny vstupenek tu začínají na 4,32 dolarech, zatímco pirátské disky jsou snadno k sehnání zhruba za dolar.

Pirátské DVD kopie "Poháru" se na ulici dají sehnat v cenách od 0,74 do 1,10 dolaru. Po vložení do přehrávače se ukazuje, že padělatelé týden po premiéře filmu ještě nezískali špičkovou kopii. Obraz a zvuk kopírovaných DVD je přinejlepším zastřený, dodané titulky jsou špatně přeloženy. Zatím.

 

Právě se děje

Další zprávy