Pompézní Velký Gatsby zahájí festival v Cannes

Kultura Kultura
12. 3. 2013 23:23
Film s Leonardem DiCapriem vstoupí do českých kin jen o den později
Foto: Warner Bros

Praha – Nová filmová adaptace Fitzgeraldovy knihy Velký Gatsby letos zahájí filmový festival v Cannes. Šestašedesátý ročník nejprestižnější filmové přehlídky začíná 15. května.

Snímek režiséra Baze Luhrmanna s Leonardem DiCapriem v titulní roli bude ten den promítán v Grand Théâtre Lumière. Mezi účastníky premiéry nebude chybět autor hudby Jay-Z nebo bollywoodský herec Amitabh Bachchan, který ve filmu představuje Meyera Wolfsheima.

„Pro všechny účastníky natáčení Gatsbyho to je ctí,“ prohlásil Luhrrmann. „S nadšením se vracíme do země, místa a festivalu, jež jsou vždy blízko našim srdcím, a to nejenom kvůli tomu, že můj první film Tanec v srdci tam byl před jedenadvaceti lety promítán, ale také proto, že F. Scott Fitzgerald napsal jedny z nejdojemnějších a nejkrásnějších pasáží své neobvyklé knihy ve vile kousek od svatého Rafaela."

Velký Gatsby se stane v historii druhým 3D filmem, jenž festival uvedl. Prvním byl animovaný snímek Vzhůru do oblak v roce 2009. Ročník, jemuž bude předsedat režisér Steven Spielberg, potrvá až do 26. května. 

V českých kinech se Velký Gatsby objeví 16. května 2013. 

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy