Pokračování Sherlocka Holmese v českých kinech boduje

Marie Dostálová
10. 1. 2012 2:34
Druhé pokračování Sherlocka Holmese s podtitulem hra stínů přilákalo o premiérovém víkendu do českých kin 70 tisíc diváků
Sherlock Holmes: Hra stínů
Sherlock Holmes: Hra stínů | Foto: Warner Bros

Druhý díl Sherlocka Holmese s podtitulem Hra stínů režiséra Guye Ritchieho má v českých kinech úspěch. O víkendu film zhlédlo 70 tisíc diváků, kteří v pokladnách kin nechali 9 milionů 387 tisíc korun.

Filmy na dalších třech pozicích zůstávají stejné jako minulý týden. Druhý je tedy animovaný Kocour v botách, na kterého přes víkend přišlo 16 tisíc diváků, kteří za vstupenky utratili 2 miliony 269 tisíc korun. Třetí je Alvin a Chipmunkové s 13 tisíc diváky za víkend. Čtvrtý je akční film Misson: Impossible - Ghost Protocol s Tomem Cruisem v hlavní roli. O víkendu ho vidělo přes šest tisíc diváků.

Pokles návštěvnosti zaznamenala romantická komedie Šťastný Nový rok. Propadla se z čtvrté na osmou příčku. Film o víkendu vidělo 2864 diváků a po pěti týdnech od premiéry ho zhlédlo 41 tisíc diváků.

Čtvrté pokračování upíří ságy Twilight s podtitulem Rozbřesk, část první se drží na deváté příčce s 2633 diváky za víkend. Dva měsíce pro premiéře film vidělo téměř 307 tisíc diváků, za něž upíři a vlkodlaci utržili 37 milionů korun.

České drama Alois Nebel natočené podle stejnojmenného kultovního komiksu chytá druhý dech. Minulý týden z žebříčku málem vypadlo, nyní je na patnácté příčce s 1842 diváky za víkend. Od premiéry (29.9.2011) film vidělo téměř sto tisíc diváků a utržil přes 10 milionů korun.

Držáci Šmoulové po neuvěřitelných čtyřech měsících z žebříčku vypadli. Podobný osud čeká i animovaná Tintinova dobrodružství Stevena Speilberga, na která se jedenáct týdnů od premiéry příliš nechodí. O víkendu film vidělo 637 diváků, což stačilo na dvacáté místo v žebříčku návštěvnosti.

 

Právě se děje

Další zprávy