Pohádka Alice Nellis v kinech propadla, vede Život je život

ČTK ČTK
9. 6. 2015 12:28
Filmová pohádka Sedmero krkavců zaznamenala o víkendu navzdory masivní reklamní kampani slabou návštěvnost.
Sedmero krkavců
Sedmero krkavců | Foto: Bohemia MP

Praha – Komedie režiséra Milana Cieslara Život je život potřetí obsadila čelo žebříčku nejnavštěvovanějších filmů českých kin. O víkendu ji zhlédlo 11 718 diváků. Celkem jich má na kontě 157 233, tržby činí 20,7 milionu korun, vyplývá z informací Unie filmových distributorů.

Na druhém místě je stejně jako minulý týden americko-australský snímek Šílený Max s podtitulem Zběsilá cesta. Ten zhlédlo přes šest tisíc víkendových diváků. Třetí místo patří novince, pohádce Alice Nellis Sedmero krkavců, vidělo ji 7561 zájemců. Distribuční společnost nasadila film do 139 kin, pohádku na motivy knihy Boženy Němcové doprovázely nadšené ohlasy kritiky. 

V první dvacítce se objevil také celovečerní dokument, snímek nazvaný Stále spolu. Film líčí život rodiny s devíti dětmi v maringotce na šumavské louce bez teplé vody a elektřiny. Skončil jako patnáctý a dosud ho celkem zhlédlo přes šest tisíc diváků.

Pohádka Alice Nellis Sedmero krkavců je podle filmového kritika Kamila Fily přirozeně feministický film a je zvládnutá skvěle po všech stránkách. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy