VIDEO Jiří Macháček žije mezi dvěma ženami. A splétá lži

Kultura Kultura
27. 8. 2014 15:07
Podívejte se na ukázku z filmu Pohádkář. Jiří Macháček v něm má vášnivé vztahy s Evou Herzigovou a Aňou Geislerovou.
Jiří Macháček ve filmu Pohádkář.
Jiří Macháček ve filmu Pohádkář. | Foto: Falcon

Video - Režisér Vladimír Michálek (Zapomenuté světlo, Je třeba zabít Sekala, Anděl Exit, O rodičích a dětech) dokončil filmovou love story Pohádkář podle scénáře Marka Epsteina na motivy stejnojmenného bestselleru Barbary Nesvadbové.

„Pro mě je to příběh o vášni, která může být spalující a která si dříve nebo později vybere svou daň,“ říká Michálek. „S vášní se nedá kalkulovat, je to velice špatný obchodní artikl. Doufám, že tohle se nám podařilo do filmu dostat.“

Pohádkář je příběhem o muži uvězněném ve vlastních lžích, které splétá i díky paralelním vztahům se dvěma ženami. Knižní předloha patří k bestsellerům, prodalo se jí na osmdesát tisíc výtisků.

„Nejsem žádný hamoun, ani nejsem natolik pyšná, abych si říkala, že na moje knížky mi nesmí nikdo sahat,“ říká Nesvadbová. „O zfilmování jsem nikdy neuvažovala, ale když pak do projektu vstoupil Vladimír Michálek, tak jsem byla velmi ráda, že k té knize přistoupil bez jakýchkoliv předsudků a poctivě.“

Scenárista Marek Epstein přetvořil příběh, který v knize pracuje především s emocemi, v detektivním pátrání po identitě utonulého muže.

Kapitán Rott (Matěj Hádek) postupně odhaluje milostné drama hlavního hrdiny Máry/Kamila (Jiří Macháček), který si vybudoval dva životy se dvěma krásnými ženami (Eva Herzigová a Aňa Geislerová). Pro Pohádkáře jsou ženy výzvou, vášní i inspirací, jsou objektem lásky i lži, kterou buduje s takovou samozřejmostí, že si ji vlastně ani neuvědomuje.

„Moje postava je vlastně určena vztahem k ženám,“ říká Jiří Macháček. „Má několik identit a on sám vlastně ani nepovažuje za důležité, která z nich je ta pravá.“

„Karla je žena ve středním věku, která si uvědomí, že nikdy neprožila tu pravou lásku a v tomhle ztroskotanci ji najde…a prožívají spolu vášeň, ty krásné věci, které by si měli prožít všichni,“ přibližuje svou postavu Eva Herzigová.

„Já hrozně ráda hraju vedlejší role, protože dávají člověku větší volnost, je na vás menší tíha… A navíc Dana je taková peprná a ostrá, a to jsou pro herce odměny, to se hezky hraje,“ říká o úloze právničky Dany, která je druhou životní partnerkou Pohádkáře herečka Aňa Geislerová.

Do českých kin se Pohádkář dostane 6. listopadu.

 

Právě se děje

Další zprávy