VIDEO Brad Pitt bude zase bojovat. Do kin přijede v tanku

Kultura Kultura
18. 6. 2014 8:26
Podívejte se na první ukázku z válečného filmu Fury s Bradem Pittem v hlavní roli. Děj je zasazen do období druhé světové války.
Posádka amerického tanku bojuje proti Němcům
Posádka amerického tanku bojuje proti Němcům | Foto: Aktuálně.cz

Video – Filmové studio Columbia Pictures vypustilo první záběry z filmu Fury s Bradem Pittem v hlavní roli. Válečné drama vypráví o pětičlenné posádce amerického tanku v roce 1945 během pádu nacistického Německa.

V hlavních rolí uvidíme kromě Brada Pitta (Hanebný pancharti, Světová válka Z) uvidíme Shiu LaBeoufa (Nymfomanka I, II), Michaela Peňu (Patrola) nebo Jasona Isaascse (Bez dechu).

Podívejte se na ukázku z filmu Železná srdce.
Podívejte se na ukázku z filmu Železná srdce.

Video trvající necelých sto sekund je krátkým nahlédnutím na „plac“. Jeden z herců vysvětluje, že film nabídne skutečně poctivý pohled do života jedné tankové jednotky. Režisér hovoří o tom, že vojáci jsou vyčerpáni, truchlí za své mrtvé kamarády, schází jim rodina a jsou celkově pod velkým tlakem.

Ve videu vidíme několik vteřin z vypjatých monologů a také akční scény z tankové bitvy. Shia LaBeouf chválí jednotlivé složky štábu, protože přesně ví, co a jak připravit a točit. Producent závěrem slibuje elegantní snímání, protože Fury se netočí digitálně, ale na klasický 35mm film.

Scénář k filmu napsat David Ayer, který jej také režíruje. Naposledy točil akční Patrolu (2012) nebo krimi thriller Sabotage (2014), který měl americkou premiéru letos v březnu. Hudbu k filmu skládá Steven Price, jenž získal Oscara za soundtrack k dramatu Gravitace Alfonsa Cuaróna.

Do českých kin Fury dorazí 13. listopadu.

 

Právě se děje

Další zprávy