FOTO Zázraky a velká romantika se dějí. V Zimním příběhu

FOTO Zázraky a velká romantika se dějí. V Zimním příběhu
Zimní příběh (Jessica Brown Findlay a Colin Farrell).
Zimní příběh (Colin Farrell).
Zimní příběh.
Zimní příběh.
Foto: Aktuálně.cz
12. 2. 2014 16:37
Podívejte se na záběry z filmu Akivy Goldsmana Zimní příběh. Snímek o zázracích, prolínajících se osudech a odvěkém střetu dobra a zla je režijním debutem oscarového scenáristy.

Fotogalerie - V časovém rozpětí delším než jedno století v mýtickém New Yorku se odehrává americký romantický film Zimní příběh.

Ve snímku o zázracích, prolínajících se osudech a odvěkém střetu dobra a zla, který je režijním debutem oscarového scenáristy Akivy Goldsmana (Čistá duše), hrají Colin Farrell (Zachraňte pana Bankse), Jessica Brown Findlay (seriál Panství Downton) a držitel Oscara Russell Crowe (Gladiátor).

Hlavní hrdina Peter je protřelým zlodějem, kterého by nikdy nenapadlo, že mu ukradne srdce krásná dívka. Ale jejich láska je prokletá. Ona trpí smrtelnou formou souchotin a jemu předpověděl mnohem krutější smrt jeho bývalý učitel Pearly Soames. Peter se zoufale snaží zachránit svou jedinou opravdovou lásku, bojuje o čas a proti silám temnot, a to i když Pearly dělá vše, aby ho porazil. Pomoci mu může jen zázrak, pouze čas ukáže, jestli k němu dojde.

Ve filmu dále hrají držitelé Oscara Jennifer Connelly (Čistá duše), William Hurt (Polibek pavoučí ženy) a Eva Marie Saint (V přístavu).

Goldsman také napsal scénář na motivy uznávaného románu Marka Helprina a byl jedním z producentů. Autory hudby byli držitel Oscara Hans Zimmer (Lví král, Počátek, Muž z oceli) a Rupert Gregson-Williams (Machři 2).

"V příběhu se prolíná reálný svět s čímsi nevysvětlitelným, co existuje mimo hranice světa, který vidíme. Je to prostý dojemný příběh, ale v tomto naturalistickém světě existuje svět, kde se zázraky dějí a lidé žijí dlouhá staletí," uvedl o jeho režisér. Knihu si přečetl už dávno, ale hned si ji zamiloval. Celou další dobu pak prý přemýšlel, jak by ji adaptoval pro stříbrné plátno. Jakmile dopsal scénář, rozhodl se, že sám bude i režisérem.

Vzhledem k časovému rozpětí filmu a všem fantastickým živlům použitým v příběhu museli filmaři vytvořit panoráma New Yorku a jeho okolí ve třech různých obdobích: 1895, 1916 a 2014. "Snažil jsem se vyprávět příběh vycházející z mé vlastní naděje, že všechno, co se stane, má svůj důvod. Že jednoho dne možná pochopíte, že ztrátou, kterou jste prožili dnes, jste něco získali někde jinde," dodal Goldsman.

Zimní příběh má premiéru v českých kinech od 13. února.

 

Právě se děje

Další zprávy