Pel mel: Watchmeni půjdou do kin, Bond kašle na Oasis

17. 1. 2009 19:55
Pravidelný souhrn novinek z filmového průmyslu
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Od minulého týdne Vám přinášíme souhrn zpráv ze zákulisí filmového průmyslu, převážně hollywoodského, které se nevešly do hlavního publikačního provozu.

Kauza comicsového filmu je Watchmen vyřešena

Po soudních tahanicích, které netrvaly až tak moc dlouho, je víceméně vyřešeno, co bude s filmem, který produkovalo studi Warner Bros., ale na nějž stále mělo autorská práva studio Fox.

Fox bude vyplacen značnou (dosud nezveřejněnou a přesně neujednanou) sumou peněz, dostane rovněž určitá procenta z tržeb. Nicméně nebude film spolu-distribuovat a nebude na něj přímo vlastnit další práva, může čerpat pouze z výnosů.

Premiéra plánovaná na 6. března se tudíž podle všeho nebude posouvat a nejočekávanější comicsový film o partě samozvaných superhrdinů, kteří jsou lidstvu na obtíž, neskončí navždy v trezoru, jak ještě před několika týdny hrozilo.

Foto: Reuters

Slavný indický herec vysvětluje svůj vztah Milionáři z chatrče

V Indii je Amitabh Bachchan považován za filmovou ikonu: se svýma podmanivýma očima a barytonem okouzluje tamní diváky od konce 60. let už téměř ve 180 filmech! Západními médii před několika dny proběhla zpráva, že Bachchan na svém osobním blogu odsoudil britsko-indický snímek režiséra Dannyho Boylea za to, že zobrazuje indický národ jako „špinavý podbřišek třetího světa". Prý tak uráží národnostní cítění - a pokud by indické téma nebylo zpracováno takto křiklavě západním filmařem, nikdo by si jej podle bollywoodské hvězdy nevšimnul.

Milionář z chartče už posbíral čtyři Zlaté glóby i několik cen kritiků a patří mezi hlavní favority oscarového klání. I proto byl asi Bachchan byl vzápětí nucen vydat oficiální zprávu, že on sám přímo Boyleův film nenapadal ani neodsuzoval, ale že kdosi jen nešťastně citoval jeden ze čtenářských ohlasů na jeho blogu.

„Fakt je, že kdosi zmínil dotyčný film na mém blogu. Někdo vyjádřil pozitivní názor, někdo negativní. A ano, tyto názory obsahovaly některé silné soudy. Já jsem pouze vytáhl tyto názory do fóra a podnítil debatu."

Foto: archiv

Dva herci z romantického hororu Stmívání mění vizáž

Po ziscích z kin není divu, že už je jisté chystané pokračování teenagerského hitu o středoškolačce, která se zamiluje do spolužáka-upíra. Bude tu ale několik změn. Předně, na místo režisérky Catherine Hardwickové nastoupí režisér Chris Weitz (Zlatý kompas).

Představitel jedné z vedlejších rolí Taylor Lautner zase nabírá do druhého dílu spoustu svalů. Původně hubený šestnáctiletý mladík na sebe už díky tvrdému tréninku a objemové dietě nabalil 20 liber masa a slibuje, že do začátku natáčení dvojky stihne ještě dalších deset. (V přepočtu by se mělo celkem jednat o váhový rozdíl asi 13 a půl kila).

Hlavní hvězda snímku, Robert Pattinson, bude muset řešit zcela jiný problém. Jaksi pozapomněl, že má smlouvu na další filmy, kde musí zachovávat jednotnou vizáž, a neprozřetelně si dva měsíce před natáčením ostříhal svou bujnou kštici natolik, že mu nejspíš nestihne dorůst.

Foto: reuters

Zpěvák Oasis Noel Gallagher chce, aby ho hrál Daniel Craig

Britský hudebník se nedávno v rozhovoru pro deník Daily Telegraph vyjádřil, že by byl rád, kdyby ho jednou v životopisném filmu o historii kapely hrál nový představitel Jamese Bonda Daniel Craig.

Craig však odpověděl poměrně nevybíravě: „To je pošetilé. Asi musel být v hodně dobrém rozpoložení, když to říkal. Umím hrát na kytaru lépe než Noel, takže nevím, jak by to vůbec mohlo fungovat."

A svým poukazem na to, že není schopný napodobit špatné hraní, pro jednou a za všechny vrátil Gallagherovi urážky, které rozesílá na všechny strany.

Foto: archiv

John Waters nebude dělat vánoční film; prý je moc drsný

Známý provokatér, jenž se v 70. letech proslavil tzv. trashovými filmy a získal čestný titul Papež nevkusu, je v posledních letech spíše v útlumu. Jeho jméno bylo nejvíc spojováno s remakem jeho kultovního muzikálu Hairspray (Lak na vlasy).

Pro svůj nový film Fruitcake (Ovocný koláč), jenž má vánoční tematiku a má být určen dětem, si do hlavní role vybral Johnnyho Knoxvilla, který je známý především jako vůdčí člen drsné recesistické skupiny Jackass.

Film byl ovšem studiem zaříznut hned v počátku výroby, s odvoláním na zhoršenou ekonomickou situaci a poněkud výstřední humor. Waters je pobouřen - protože pokud se studia nebojí dělat snímky jako Předčítač, jenž podle něj obhajuje pedofilního nacistu, pak je něco se systémem v nepořádku.

Watersovi navíc přestanou plynout autorské honoráře z broadwayských muzikálů, neboť kvůli finanční krizi skončily hned dvě jeho show - Hairspray a CryBaby. „Zdá se, že za této ekonomické situace už můžu dělat jen maňásková představení," komentoval to Waters.

Cannes: Joaquin Phoenix ve filmu Two Lovers (James Gray)
Cannes: Joaquin Phoenix ve filmu Two Lovers (James Gray) | Foto: Aktuálně.cz

Cassey Affleck bude točit, jak se z Joaquina Phoenixe stává muzikant

Také mladší bratr slavnějšího Bena Afflecka, který na sebe nedávno upozornil v dramatu Gone, Baby, Gone, hodlá režírovat. Do hledáčku jeho objektivu se dostane jeho švagr, herec Joaquin Phoenix (8 mm, Gladiátor, Znamení, Noc patří nám), který chce v mladém věku skončit se slibnou hereckou kariérou a stát se zpěvákem.

Momentálně se dává dohromady s Seanem 'Diddy' Combsem; nahrávají spolu první desku a chystají se na koncert v Las Vegas. Že má Phoenix přinjemenším nějaký hudební talent, dokazuje i jeho nejslavnější role, ztvárnění legendárního písničkáře Johnyho Cashe v oscarovém snímku Walk the Line.

Foto: archiv

Peter Weir bude točit nové drama

Australský klasik (Piknik na Hanging Rock, Galipoli, Truman Show) se po delší odmlce od snímku Master and Commander chystá na další film. Materiál mu poskytne vzpomínková kniha Poláka Slavomira Rawicze, jenž v roce 1942 uprchl ze sibiřského gulagu a s několika společníky putoval pěšky přes tajgu, poušť Gobi, Čínu a Himaláj až do Indie.

Rawicze bude hrát Jim Sturgess, po jeho boku stanuo Ed Harris či Saoirse Ronanová. Největší hvězdou snímku nicméně bude Collin Farrell, jenž by měl ztvárnit jejich ruského protihráče.

Foto: Reuters

Cate Blanchettová ve filmu o rakovině

Stále populárnější herečka se snaží získat práva na adaptaci knihy Cancer Vixen: A True Story, v níž by si zahrála hlavní roli zhýčkané a rozmařilé velkoměstské ženy, která se musí náhle vyrovnat s diagnózou rakoviny prsu. Vzhledem k tomu, že hlavní hrdinka je karikaturistka, předpokládá se, že spíše než o dojemné drama půjde o břitkou komedii, která částečně bude využívat popularitu a styl Sexu ve městě.

 

Právě se děje

Další zprávy