Pel Mel: Sharon chce psát romány, to bude Total Recall

Kamil Fila Kamil Fila
3. 3. 2009 14:55
Souhrn zajímavostí z filmového průmyslu

Praha - Souhrn zpráv ze zákulisí filmového průmyslu, které se nevešly do hlavního publikačního provozu.

Plánuje se nová verze sci-fi Total Recall

Přestože od natočení uplynulo teprve devatenáct let a spousta lidí má akční film z Marsu s Arnoldem Schwarzeneggerem v živé paměti, studio Columbia Pictures oznámilo plán natočit remake.

Foto: Aktuálně.cz

Snímek volně založený na povídce spisovatele Philipa K. Dicka We Can Remember It For You Wholesale vypráví o obyčejném dělníkovi v nedaleké budoucnosti, který chce absolvovat virtuální dovolenou tím, že si nechá implantovat umělou paměť a po operaci si není jistý, zda náhodou opravdu není tajným agentem, po němž jdou další agenti.

Těžko říct, co nového chce Columbia přinést. Nebylo zatím oznámeno žádné jméno tvůrce či herce, který se měl na Total Recallu podílet. Za celým projektem stojí producent Neal H. Moritz (xXx, Rychle a zběsile, Já, legenda, Úhel pohledu,  Prison Break).

Dick je každopádně mezi filmaři velmi populární. Filmaři už od něj zpracovali Blade Runnera, Minority Report, Screamers, Impostor či Temný obraz  - a práva na jeho další dílo The Adjustment Bureau zakoupil nedávno Matt Damon.

Michel Gondry bude dělat Green Horneta

Producent Neal H. Moritz stojí i za přípravami dalšího remaku slavného popkulturního díla. Půjde o seriál Green Hornet, v němž v 60. letech začínal Bruce Lee. Projekt je ve vývoji už delší dobu. Scénář k němu napsal komik Seth Rogen (40 let panic, Zbouchnutá, Superbad, Pineapple Express), který má hrát i hlavní roli detektiva, jemuž ve vyšetřování pomáhá čínský sluha Kato.

Foto: archiv

Do této role se počítá s hongkongskou hvězdou Stephenem Chowem (Shaolin fotbalista, Kung-fu mela, Fantastický mazel). Původně měl film i režírovat, ostatně jako své divoké a bláznivé hongkongské trháky. Není zřejmé, zda za to mohla jazyková bariéra či přílišná odvázanost, ale nakonec byl z pozice režiséra odvolán.

Studio nyní jedná s novým autorem - jímž je překvapivě Michel Gondry, podobně ztřeštěný režisér, který ovšem doposud neměl zkušenosti s akčními filmy, ale spíše poetickými komediemi - Věčný svit neposkvrněné mysli či Prosíme přetočte!

Clint Eastwood dostal cenu v Cannes

Zasloužilý a americký národní umělec, který už dávno není jen mlčenlivým kovbojem a drsným policistou na plátně, ale i ceněným  režisérem a scenáristou, obdržel od canneského filmového festivalu zvláštní cenu za celoživotní dílo.

Eastwood byl nominováni na cenu režisérů roku
Eastwood byl nominováni na cenu režisérů roku | Foto: Bleskově

Na ceremonii v Paříži mu prezident festivalu Gilles Jacob předal Zlatou palmu. Po švédském režisérovi Ingmaru Bergmanovi, jenž byl honorován v roce 1997, je Eastwood pouze druhou osobou, jíž se dostalo tak výjimečné pocty.

Eastwood na soukromém večírku prohlásil: „Jsem velmi, velmi polichocen, že jste si mě vybrali. Francouzští cinefilové mi vždy poskytovali velkou podporu. Když jsem režíroval poprvé, francouzští milovníci filmu a zdejší kritici mi dodávali odvahu, zatímco v mé zemi byli všichni mnohem zdrženlivější. Francie je ostatně první země, která ocenila film jako uměleckou formu."

Ang Lee bude předsedat porotě benátského festivalu

Tchajwanský oscarový režisér Ang Lee bude předsedat porotě benátského filmového festivalu, který se letos koná v září.

Foto: Reuters

Lee, který získal Oscary v letech 2001 a 2006 za snímky Tygr a drak a Zkrocená hora, si v roce 2007 odnesl z Benátek hlavní trofej - Zlatého lva za erotický thriller Touha, opatrnost. Tutéž poctu mu tu udělili i v roce 2005 za Zkrocenou horu. Tentokrát tedy bude rozhodovat o ocenění jiných filmařů.

Nedávno Ang Lee dotočil komedii Taking Woodstock, která je reakcí na známý hudební festival ve Woodstocku. Premiéru v USA bude mít v srpnu. V současné době se hovoří o tom, že Lee bude režisérem filmové adaptace románu kanadského spisovatele Yanna Martela Pí a jeho život.

Martelův bestseller ověnčený několika cenami včetně britské Man Booker Prize vypráví příběh šestnáctiletého chlapce, který se po ztroskotání lodi ocitne na záchranném člunu s tygrem.

Čtyřiapadesátiletý režisér je velkým sběratelem cen. Má i dva Zlaté medvědy z berlínského festivalu: v roce 1993 za průlomový snímek Svatební hostina a v roce 1996 za adaptaci románu Jane Austenové Rozum a cit.

Federer chce, aby ho v životopisném filmu hrál Pitt

Roger Federer v semifinále Australian Open proti Andy Roddickovi jasně dominoval.
Roger Federer v semifinále Australian Open proti Andy Roddickovi jasně dominoval. | Foto: Václav Rojík

Během propagačního turné k novým holicím strojkům Gillette v Číně tenista Roger Federer - částečně v žertu - odhalil, že by byl rád, kdyby někdo o něm natočil životopisný film; a kdyby se to někdy stalo, chtěl by, aby ho hrál Brad Pitt.

„Brad Pitt natočil pár pěkně drsných filmů a já bych chtěl, aby můj film byl drsný. Komedie by možná byla taky fajn, ale já jsem spíš chlápek, co má rád tvrdý a hustý filmy."

Filmoví a sportovní komentátoři nyní začínají uvažovat, jak by asi mohl vypadat drsný a hustý životopis někoho, jehož život je prost jakýchkoli zajímavých událostí a který si od dětství žije jako v bavlnce.

Sharon Stone hodlá být spisovatelkou

Sharon Stones
Sharon Stones | Foto: Reuters

Ze podobného ranku je zřejmě i zpráva, že Sharon Stone pošilhává po kariéře spisovatelky. Prý ji k tomu přiměl úspěch jejích krátkých povídek a teď hledá vydavatele. Zřejmě definitivně usoudila, že role nemravné spisovatelky Catherine Tramellové ze Základního instinktu je dostatečnou průpravou na mysteriózní thrillery, které hodlá psát.

I téma záhad lidského bytí je jí blízké. Před několika lety fascinovala karlovarský festival na červeném koberci několikaminutovou přednáškou na téma dobra ("Demokracie je, když si můžete v supermarketu svobodně vzít nákupní vozík.") a loni v květnu padesátiletá hvězda prohlásila, že zemětřesní v Číně, které tehdy zabilo 67 tisíc lidí, může být důsledkem špatné karmy, kterou má země kvůli své politice v okupovaném Tibetu.

 

Právě se děje

Další zprávy