Lodi Enterprise bude opět velet kapitán Picard. Herec Stewart si zopakuje slavnou roli

Kultura AP, AFP, Kultura
6. 8. 2018 17:24
Televize CBS vloni uvedla nový seriál ze světa Star Treku. Nyní chystá další v hlavní roli s Patrickem Stewartem, který si v 78 letech zopakuje roli kapitána Jean-Luca Picarda.
Patrick Stewart bude opět velet legendární kosmické lodi USS Enterprise. Ukázka ze starých dílů | Video: Paramount pictures

Anglický herec Patrick Stewart se odvážně pustí tam, kam už se jednou vydal. Narážkou na slavnou citaci ze sci-fi seriálu Star Trek televize CBS oznámila, že osmasedmdesátiletý Stewart v novém seriálu ze světa Star Treku opět ztvární kapitána lodi USS Enterprise Jean-Luca Picarda.

Toho Stewart hrál v sedmi řadách seriálu Star Trek: Nová generace, který byl vysílán v letech 1987 až 1994, celkem se jednalo o 178 epizod.

Kromě toho se v roli kapitána Picarda objevil v celovečerních filmech Star Trek VII: Generace, Star Trek VIII: První kontakt a Star Trek IX: Vzpoura z 90. let minulého století. Zatím naposledy Picarda ztvárnil roku 2002 ve filmu Star Trek: Nemesis.

Podle deníku New York Times celovečerní snímky s herci ze seriálu Star Trek: Nová generace nebyly fanoušky ani kritiky přijaty zrovna nejlépe. "Ve všech ohledech zklamaly. Byly levné, usedlé a zaměřené na příliš úzkou skupinu fanatiků," míní také britský list Guardian.

Televizní seriál, na němž teď CBS pracuje, podle prvních informací nemá sloužit jako restart série Nová generace, nýbrž odvyprávět jinou kapitolu z Picardova života. Bližší informace zatím televize nezveřejnila.

"Měl jsem za to, že čas mé postavy kapitána Picarda už přirozeně skončil," uvedl Stewart, prý potěšený možností si roli zopakovat.

Seriál bude přístupný na americké streamovací službě CBS All Access podobně jako loňské Star Trek: Discovery. To ale neznamená, že se k němu nedostanou Češi. Na celosvětovou distribuci Star Trek: Discovery vloni CBS uzavřela smlouvu s Netflixem, na jehož stránkách byl pak seriál dostupný také v Česku.

Druhou řadu seriálu Discovery nyní CBS chystá na rok 2019. A paralelní seriál s kapitánem Picardem pro televizi připravuje Alex Kurtzman, výkonný producent právě Star Treku: Discovery.

 

Právě se děje

Další zprávy