Pátí Piráti z Karibiku dostanou v Austrálii půl miliardy

Kultura Kultura
2. 9. 2014 14:12
Pátý díl Pirátů z Karibiku vznikne v Austrálii. Vláda už odsouhlasila pobídku ve výši 426 milionů korun.
Johnny Depp se odstěhuje na čas do Austrálie, kde bude vznikat pátý díl Pirátů z Karibiku.
Johnny Depp se odstěhuje na čas do Austrálie, kde bude vznikat pátý díl Pirátů z Karibiku. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Pátý díl Pirátů z Karibiku půjde do kin s podtitulem Dead Men Tell No Tales (Mrtví muži nic neřeknou) v roce 2017. Teď už je ale také jasné, kde vznikne a proč.

Pirátský blockbuster s Johnnym Deppem v hlavní roli se tentokrát bude natáčet v Austrálii, protože tamní vláda nelenila a chystá se hollywoodskému studiu Disney věnovat 426 milionů korun jako pobídku, kterou studio obdrží zpět, až ji na místě utratí.

Původně vedení společnosti Disney ovšem počítalo s pobídkou pro jiný film - 20 000 mil pod mořem, který má natočit David Fincher podle slavného románu Julese Verna. Jenže snímek s Bradem Pittem v hlavní roli skončil už v červenci minulého roku "u ledu".

"Vláda s potěšením vyhoví žádosti studia Disney a přispěje na výrobu pátého dílu Pirátů z Karibiku," řekl mluvčí australského ministra kultury George Brandis.

Australský list Queensland Times uvedl, že muži "Mrtví muži" budou vznikat ve Village Roadshow Studios v Gold Coast, která svým vybavením odpovídají nárokům hollywoodského blockbusteru. Disneyho lidé také zkoumají lokace na severním pobřeží, které se může pochlubit tropickými pralesy i podmanivými exteriéry Velkého bariérového útesu.

Snímek s Johnny Deppem v roli kapitána Jacka Sparrowa, natočí norské režisérské duo Joachim Rønning a Espen Sandberg, které získalo za svůj předchozí film Kon Tiki nominaci na "cizojazyčného" Oscara. Produkce s odhadovaným rozpočtem 4,2 miliardy korun bude jejich hollywoodským debutem.

 

Právě se děje

Další zprávy